Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha egy osztályba több egymást...

Ha egy osztályba több egymást ismerő, azonos oviból érkező gyerek kerül be, akkor egy új gyereket kiközösítik, vagy barátkoznak vele is?

Figyelt kérdés

Lányom egy olyan osztályba került, ahol kevesebb a lány mint a fiú. A lányok zöme ismeri egymást, mint kiderült, azonos oviból jöttek.

Bevallom őszintén, aggódom, hogy nem fog tudni beilleszkedni.

2018. szept. 6. 09:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Aki azt írta, hogy megoldják a gyerekek maguk, annak biztos egy agresszív, erőszakos gyereke van, aki biztos megoldja mások javára. :-( De képzeld vannak kedves, halk szavú, félénkebb gyerekek, akik az ilyen helyzettel nem nagyon tudnak mit kezdeni. Meg olyat se mond a másiknak sose, hogy nem leszek a barátod és akkor elzavarják a játékból :-( szegény majdnem sírva mesélte. Egy hete még itt játszott a kislány, most meg azt mondta sose jönne hozzá játszani, igazi kis .....kedves gyerek. Már az oviban is csinálta ezt az állítólagos legjobb barátjával, odáig fajult, hogy a többieket se engedte játszani azzal a kislánnyal, de azt hittem ez csak valami véletlen kis butaság volt, hát nem.. ez egy ilyen gyerek. :-(
2018. szept. 15. 16:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Jav: mások kárára (nem javára)
2018. szept. 15. 16:04
 13/16 anonim ***** válasza:

"Utolsótól kérdezném, hogy oldják meg a helyzetet? Nálunk is hasonló történt, bár ketten mentek egy ovis csoportból az első héten nem is volt gond, de a második héten a kisbarát már az uj barátokkal foglalkozott csak, ami még baj se lenne. Viszont az új gyerekektől az enyémet elhajtja, elzavarja és hangoztatja, hogy neki már nem barátja. Félek ez a gyerek kiközösíti az enyémet, ha így fog menni. Két hét alatt már kis barátságok alakultak, nehéz lesz az enyémnek is mással kialakítani pláne, hogy szét se ültették őket. Még ebben bízom, hogy segítség lehetne. De hogy milyen gonoszok a gyerekek az hihetetlen. :-("

Ezt mindenképpen a tanítónak kell helyben megoldania, neki kell beavatkoznia, ha olyan a helyzet. Sajnos suli után otthonról nem tudsz semmit tenni.

Nálunk is volt egy ovis pajtás, egy kislány, akivel végülis jól megvan, de az 5 fiú barát másik osztályban. Most már csak a szívem szakad meg érte, amikor szomorúan nézi őket, mert nem tud már bekapcsolódni a játékukba.

Szóval a tanítóval beszélj, hogy ilyen aggodalmaid vannak. Ha odafigyel, akkor tudja úgy irányítani a dolgokat, hogy az új barátságok kialakulásába nem piszkál bele, de nem hagyja a te gyerekedet sem elveszni.

De egyébként a jó tanító simán kompenzálta nálunk tavaly a barátok hiányát.

Áprilisra lettek barátai a kisfiamnak, ami nagyon hosszú idő. Viszont közben olyan kapcsolata lett a pedagógussal, hogy az egy csoda :)

És egyébként bármennyire is sokak szerint idegesítő, meg nyomulós vagyok, de amikor csak tehetem nem egy szimpla köszönéssel rendezem el a tanítónénit délután, hanem mindig váltunk pár szót arról, hogy mi volt napközben. pedig már ugye másodikos.

2018. szept. 16. 12:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Az jó, hogy nálatok így megoldódott, bár tényleg hosszú idő volt. :-( Remélem nálunk is fog segíteni a tanárnéni. Sajnos vele nem tudunk napi szinten szót váltani, az első hét után be se lehet menni reggel, délután pedig csak a napközis van már ott.
2018. szept. 16. 14:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Sajnálom :/ Nálunk napköziben is azok vannak, akik tanítják a gyerekeket. Így azért egyszerűbb. De mondjuk bármikor elérhető telefonon, fb-on is.
2018. szept. 16. 15:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Nincs is gyerekem nem tudom honnan szedtetek,de csak azert mondtam mert nekem egyszeru volt
2018. szept. 17. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!