Meddig tart az elsősök beszoktatása?
Már az elsősöket is beszoktatják? :O
Bocsánat, de én még csak kismama vagyok, de engem ez totál meglepett.
Nálunk első héten.
Szerintem nem rossz nekik délután a gyerektársaság, a játék és a barátkozás. Akit egész évben elhoznak az gyakorlatilag esélyt sem kap pajtásokat és közös élményeket szerezni, anya szoknyáján ülni már nagy egy 7 éves. Ha csak az órákon van együtt a kortársaival, azzal hazavágod az egész szocializacióját az osztályban....kimarad az összes játékból amikre a napköziben kerül sor.
Tavaly nálunk úgy történt az elsősök "beszoktatása", hogy kérte a tanítónéni, hogy aki tud, maradjon ott reggel, amíg ő is beérkezik, és segítsen a gyerkőcnek kipakolni, elrámolni. Aki meg tudta oldani, első héten ebéd után még hazamehetett. Az enyém már 2. nap maradni akart játszani. Szívás napköziből eljönni, mert az a játékidő. Délelőtt órák vannak.
2. héttől a gyerekek már önállóan pakoltak és csak kikérővel hiányozhattak napköziből.
Szóval nem igazán beszoktatás ez, csak részt vettünk abban, hogy belejöjjön az iskolai rendbe.
Idén az első 2 reggelen kísértem és vártam meg a tanítót. Úgyis sok pakkot kellett vinni, dobozokat, rajzcuccot, könyveket, kultúrgazt vissza, biztosítást befizetni, stb. Most még voltak megbeszélnivalók. 2 reggel alatt letudtam, és ennyi.
Nálunk is annyi volt a "beszoktatás", hogy első napokban még bekísérhettük őket az osztályba, és ha otthagyott valamit, akkor a szülővel felmehetett érte. Utána már önállóan kellett pakolásznia és ha valami kifelejtődött, így jártunk... Első félévben pedig ebéd után volt egy kis pihenő (kb. negyed óra, amikor a padra dőlve mesét hallgattak). Meg hát azért elég játékosra vettek mindent kb. végig egész évben.
Napköziből az hozta/hozza el csak a gyerekét, aki meg tudja oldani, és aki szerint a gyereknek az a jobb, ha ő gyakorol vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!