Ti el szoktatok menni szülői értekezletre az iskolába? Gond, ha nem megyek el most?
9
Tanrend: online
Kulturális program: tanmenet része
Osztálypénz: nincs, tandíj van, és sütivásár.
Párna: ha akarsz, van.
Nincs ezen mit értekezni.
22 és a többiek:
Én csak azt nem értem, hogy miért az anyák menjenek csak, hol az istenben vannak az apák? Nekik nem fonto s agyeek? Miattuk nem néz furán a tanár? Nekik nem kell törődni a gyerekkel?
Nem, a "dolgozik" nem valid szöveg. Az anya is. Megoldja. Apuci hol van?!
"Én csak azt nem értem, hogy miért az anyák menjenek csak, hol az istenben vannak az apák? Nekik nem fonto s agyeek? Miattuk nem néz furán a tanár? Nekik nem kell törődni a gyerekkel?"
Én nem látom a kérdésben, hogy ez anyukákról szólt volna. És szerintem nem is minden hosszászóló anyuka. Természetes, hogy az EGYIK szülő menjen, mindegy melyik. Ahol 2 gyerek van (egy helyre intézményesítve), ott gyakran megy mindkettő.
Én anyaként megyek. Párom is elmenne, ha muszáj lenne, de azt gondolom anyaként egy másik anyával (tanítónővel) könnyebben megtalálom a közös hangot. Ráadásul ilyen szempontból aktívabb is vagyok, szívesen szervezek, ötletelek, stb (bár szmk-s sosem leszek :)).
De gyerekkoromból emlékszem sok szmk-s apukára is. Volt olyan osztálytársam, akinek rendszerint apukája járt szülőire. Most is van a gyerekemnek olyan osztálytársa, akitől apuka jön mindig.
26
Ebben nem hiszek. Hogy "anyaként jobban megtalálom a hangot a tanárnővel" . Nem barátnőcizés ez. Ha a férjem elboldogul magas szintű tárgyalásokkal, akkor a rajuztanárnő nem jelenthet kihívást ...
"Ha a férjem elboldogul magas szintű tárgyalásokkal, akkor a rajuztanárnő nem jelenthet kihívást "
de lehet, hogy a rajztanárnőnek igen ;)
18!
Kedves „Kollegina”! (Ha már így megtiszteltél a megszólítással.)
Nem tudom, hol tanulnak a gyermekeid. De azt hiszem, te másképpen értelmezed a szülői értekezletet, mint én. Amit én tartok, az maximum egy óra. Nem beszélek egyik gyermek teljesítményéről sem a többi szülő előtt, mivel ez sértené a gyermek jogait. Amennyiben a szülőt érdekli, megkeres és négyszemközt elmondom a tapasztalataimat. Nincs fogadóórám, mert tudják a szülők, hogy bármikor szívesen beszélek velük, kereshetnek, ha felmerül valamilyen kérdésük. Nem diktálok offline információkat. Van facebook szülői csoportunk, ahol megosztjuk a legfontosabb információkat. Tudom, hogy ez elképzelhetetlen sokak számára, de 2018-ban vannak még olyan nehéz körülmények között élő családok, ahol nincs internet. Az osztályomban több ilyen gyermek is tanul. Nekik (és a többieknek is) az erre kijelölt füzetben írásos formában is hazaküldjük az üzeneteket. Viszont mint mások is említették, vannak olyan dolgok, amelyek miatt igenis szükséges félévente egy(!) alkalommal személyesen találkoznia a szülői közösségnek. Amennyiben ez megterhelő néhány szülő számára, őszintén elnézést kérek, hogy rabolom az idejüket abban az egy órában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!