Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti el szoktatok menni szülői...

Ti el szoktatok menni szülői értekezletre az iskolába? Gond, ha nem megyek el most?

Figyelt kérdés
2018. szept. 4. 15:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Idén 23 éve, hogy folyamatosan szülőikre járok és még 5 hátra van (legkisebb most kezdi a gimit NYEK-es osztályban).

Bevallom őszintén: az elmúlt 1-2 évben azt hiszem kettőt is kihagytunk.

Az évi elsőre mindig elmegyünk, idén pláne: középső most érettségizik, kicsi most kezd. Ezek fontosak.

2018. szept. 4. 20:48
 12/34 anonim ***** válasza:
79%
félévente általában 1 szülői van. Ha ennél több, akkor az rendkívüli, tehát fontos. De az az egy is fontos, és igenis mindenkinek ki lehet bírni. Én mindig ott vagyok.
2018. szept. 5. 07:56
 13/34 anonim ***** válasza:
90%
Pedagógus vagyok, és örülök, hogy felmerült ez a kérdés. Egy tanév során kettő, legfeljebb három alkalommal tartok szülői értekezletet. Napokig készülök rá, hogy összegyűjtsek minden fontos információt, ami a gyerekeimet érinti, és érdekelheti a szülőket. Legalább úgy készülök erre a két alkalomra, mint egy-egy tanítási órámra. Borzasztó elkeserítő látni, megélni, hogy míg én napokat szánok arra, hogy színvonalasan tájékoztathassam a szülőket, a szülői közösség közel fele el sem jön. Nem keresem már az okokat. Nem hibáztatok senkit. De nem, nem azért tartok szülőit, mert én utálok a családommal lenni és minden vágyam este 7-ig a suliban lenni. Lenne jobb dolgom, de ez is a kötelességem, aminek szívesen teszek eleget a gyermekek érdekében. Viszont kiábrándító, hogy a szülők egy része annyira sem tiszteli meg a munkámat, hogy 4-5 havonta rászánjon egy-másfél órát erre. Köszönöm azoknak a szülőknek, akik ha tehetik, elmennek, és néha egy bátorító mosolyt küldenek a tanító vagy tanár felé, aki maga is ledolgozta már aznap a 10 óráját (nem elírás), és jól esik neki a bátorítás, ha a fáradtság miatt esetleg félreolvas egy szót.
2018. szept. 5. 19:52
 14/34 anonim ***** válasza:
Harmadik olyan szülői(ovist is számolva) amin nem tudtam ott lenni, első amin egyikünk sem. Ma reggel beszéltem az ofővel, a tanév rendjét az elsős szülőin meghallgattam, oszt pénzt pedig FBcsoportban megkapnom.(3.os gyerkőcnek)
2018. szept. 5. 21:21
 15/34 anonim ***** válasza:
87%
Igen gond, azt jelenti, hogy se a gyereked, se az osztályfőnöke munkája nem érdekel
2018. szept. 8. 09:08
 16/34 mi a fene ***** válasza:
100%
Már nem vagyok érdekelt, de mindig elmentem, kivéve, ha időpontom volt valahova.Mindenkinek fontos a kapcsolattartás , oda-vissza.
2018. szept. 8. 14:46
 17/34 mi a fene ***** válasza:
Már nem vagyok érdekelt, de mindig elmentem fogadórára, és szülőire is, kivéve, ha fontos ügyben időpontom volt valahova.Mindenkinek szükséges a kapcsolattartás , oda-vissza.
2018. szept. 8. 14:47
 18/34 anonim ***** válasza:
14%

13

Itt, ahol a gyerekek tanulnak, nincs "értekezlet". Azon egyserű okoknál fogva, kollegina, hogy felismertek két alapvető dolgot:

1, Más szülőkre nem tartozik az én gyerekem ügye, tehét nem teregetjük ki

2, Nem diktálunk információkat két órán át 2018-ban offline.

Erre találták fel az internetet és a fogadóórákat, egyénileg. Minden másra ott az szmk annak, aki mindenron értekezni akar.

Működik? Igen.

Jobb az iskolarendszer, mint Mo-on? Igen.

2018. szept. 8. 18:08
 19/34 anonim ***** válasza:
87%

"1, Más szülőkre nem tartozik az én gyerekem ügye, tehát nem teregetjük ki+

erre van fogadóóra. de hogy az osztályközösség szeretne-e színházba menni, hogy mennyi legyen az osztálypénz, hogy kell-e párna a kölkök sej-haja alá, hogy egyáltalán mi a tanrend, stb, arra igenis kell a szülői.

2018. szept. 8. 23:10
 20/34 anonim ***** válasza:
0%

Én soha nem voltam.

Szerencsére a párom mindig elment, és az se volt probléma neki, ha más-más iskolákban egyszerre voltak a szülőik. Nem tudom, hogy rendezte el, mert nem figyeltem.

2018. szept. 9. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!