Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha egy gyermek az első osztály...

Ha egy gyermek az első osztály helyet egyből a másodikat kezdheti meg, annak mi az oka? Ismertek ilyet?

Figyelt kérdés
Köszönöm

2018. ápr. 13. 11:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

helyett?

Ilyen nincs! Hol hallottál ekkora baromságot?

2018. ápr. 13. 12:10
 2/11 A kérdező kommentje:
helyett igen, bocsi.
2018. ápr. 13. 12:23
 3/11 A kérdező kommentje:
ez nem baromság, attól, hogy te még nem hallottál ilyenről. Én sem magam találtam ki
2018. ápr. 13. 12:24
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
Nehezen tudom ezt elképzelni. Hiszen az alapokat tanítják elsőben!
2018. ápr. 13. 12:27
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

Az lehet az oka, hogy már tudja mindazt, amit elsőben tanítanak. olyan szinten ír (folyóírással), olvas, számol, hogy lehet ráépíteni a 2.-os tananyagot.

Akkor tudom elképzelni ezt, ha egy gyerek mondjuk külföldről jön ide iskolába, ahol ugye 5évesen már iskolába (előkészítőbe) járnak, és ott megtanulta mindezeket.

Amúgy olyat már hallottam, hogy első után 3.-ba mehetne a gyerek (30 éve nekem is lett volna rá lehetőségem), hiszen az alapokat azért nem igazán szabadna átugrani.

2018. ápr. 13. 12:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Miután most már minden gyerek óvodából kerül iskolába, iskolaérettségi vizsgálatot végeztetnek vele. Van, hogy visszatartják még 1 évre az oviban.

DE olyat még nem hallottam, hogy a másodikkal kezdené! Lehet, hogy tud már írni, olvasni, számolni, de a finommotorikus mozgás hiányzik nála vagy meg kell tanulnia végigülni 45 percet.

2018. ápr. 13. 12:35
 7/11 anonim ***** válasza:
54%

Én így voltam. A testvérem egy évvel idősebb nálam, és amikor iskolába ment, én minden délután ott ültem mellette és figyeltem, hogy csinálja a házi feladatot, miket tanul, így észrevétlenül én is megtanultam vele mindent. Írni, olvasni, számolni.

Amikor az iskolaérettségi vizsgálat volt, akkor javasolták az óvónők, hogy mehetnék egyből második osztályba, mivel nagyjából mindent tudok, amit egy elsősnek kell és csak unatkoznék. Anyukám elvitt egy pszichológushoz és kikértük a véleményét, hogy mi legyen.

Tulajdonképpen nem lett volna semmi akadályba a második osztálynak, de abban maradtak, hogy mivel egy faluban laktunk, és az óvodai nagycsoportom lett volna az első osztály is az iskolában, nem lenne túl jó döntés kiszakítani abból a közösségből.

Ez 27 évvel ezelőtt volt, nem tudom ma van-e még ilyen.

2018. ápr. 13. 13:30
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, így már érthető számomra is. Persze, én is hasonlóra gondoltam.
2018. ápr. 13. 13:53
 9/11 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk volt 25 éve Bp.-n a suliban egy gyerek aki az első után 3.-ba ment majd a 4-et is kihagyhatta és ment 5.-be.... kora érett és kis zseni volt- viszont érzelmileg szerintem megviselte, hogy folyton váltott.... .

A nagyok nem akarták befogadni..... a kicsik közé meg ne tartozott... szörnyű lehetett neki.. .én sajnáltam.

2018. ápr. 13. 15:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen csak akkor lehet ha magántanulóként végezte el az első osztályt és így utána egyből másodikba íratták.
2018. ápr. 15. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!