Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Most már az az jellemző, hogy...

Most már az az jellemző, hogy két tanító viszi az alsós osztályt? Van egy osztályfőnök. A mellette lévő tanítónak mennyi szerepe van?

Figyelt kérdés
úgy értem, hogy ha bármi gond van, akkor hozzá is lehet fordulni, vagy ő amolyan "mellékszereplő"?

2018. ápr. 6. 14:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
köszönöm sz
2018. ápr. 7. 07:46
 12/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen utolsó. Nem én pontoztalak le, pedig te adtál nekem hasznos választ.
2018. ápr. 7. 07:47
 13/14 anonim ***** válasza:
79%
lányomnak is 2 tanárnénije van ,most elsős .
2018. ápr. 9. 05:37
 14/14 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk jellemzően van egy reálos és egy humán beállítottságú tanító osztályonként. Mondjuk a gyerekem pont beleesett abba, hogy a humán kimerül a magyar tanításával (bár ezt jól csinálja, és imádják a gyerekek), az osztályfőnök pedig lényegében minden mást tanít (1-2 kivétellel, pl ének, angol).

A humán tanító egyébként az egyik felsős osztály osztályfőnöke, de ezt leszámítva teljesen egyenértékűek, tehát napközi, bmilyen gond, ügyintézés, pénzügyi dolgok (pl kirándulás, újság fizetése) tekintetében lehet bmelyikükhöz fordulni.

30 éve kezdtem az első osztályt, nekünk 4-ig pontosan ugyanígy voltak az osztálytanítóink (3-4.ben már csak egy ember, és a két párhuzamos osztály 2 osztályfőnökéből jött össze a humán-reál páros az évfolyamon)

2018. ápr. 9. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!