Érdemes lenne megemlíteni a tanítónak az alábbi helyzetet? Ha igen, hogyan?
Gyermekem elsős. Nagyon nem szereti a matekot, mert unatkozik. Most tanulják a 8-as számot, de ő ennél lényegesen előrébb jár. Ezres számkörben magabiztosan tud összeadni, alap szorzásokat is kezd megérteni.
(Nem gondolnám, hogy zseni vagy hasonló, egy csomó más területen tök átlagosan teljesít)
Az iskolában a tanítónéninek szerintem nem tűnik fel, mert kötelességtudóan beáll a sorba, azt a feladatot végzi csak, amit kell.
Gondoltam, hogy érdemes volna felhívni a tanító figyelmét erre, hogy egy kicsit jobban dolgoztassa, terhelje a gyereket, hogy ő is élvezze a matekot, legyen sikerélménye. De nem tudom, hogy tehetném ezt meg, hogy ne úgy tűnjön, mintha dicsekedni szeretnék, hogy lám-lám még ezt is tudja (mindamellett, hogy borzasztó büszke vagyok rá, hogy a gyerekem a fürdőkádban üldögélve a 2 14. hatványát is kis gondolkodás után simán megmondja)
Nálunk még nem volt olyan felmérő, amiben hibázott volna. De gyanítom, hogy ha lenne, szóvá tenné a tanító.
Félek, hogy kicsit a tanulás rovására megy a dolog, hogy ennyire unja, mert pl gyakorolni le sem ül matekból. A hézit megcsinálja, a többire (gyakorlás, szorgalmi) meg közli, hogy minek? úgyis tudja.
1)Szólj a tanitónak, mert nem biztos hogy észrevett, hiszen az írás miatt meg le van maradva.
2)Figyelj a gyerekre, mert kezd elkanászosodni :D Túl nagy az önbizalma, bár nem rossz dolog, de nehogy egyszer lemaradjon, mert akkor koppantok.
3)Hogyan szólj? Kedvesen. Kérdezd meg, hogy halad a gyerek. Illetve lehetne e külön feladatokat adni neki. Bár sztem ez majd csak később lesz, ha biztosan és gyorsan ír.
Nem százig ad össze, hanem tízezres nagyságrendben. Mint tegnap kiderült, ki is von simán ugyanitt.
A matekórák nagy része nem a számok írásából áll, hanem hogy döntsd el, hogy 5-nek mik a számszomszédai, hogy a 3 vagy a 7 a nagyobb, vagy hogy adj össze 2-t meg 4-et.
Értem én, hogy ez van, akinek gondot okoz, meg újdonság, mint ahogy az enyémnek is gondot okoz néhány betű, és ezért nem érti meg a leírt szót.
Mindegy, már eldöntttem, a napokban bemegyek a suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!