Hatodikos fiam sorra hordja haza a rossz jegyeket mikor tanul nekem felmondja a leckét itthon? Mi lehet a gond?
Sosem szeretett tanulni magától le sem ülne, így mellé kell ülni, együtt írni a házit tanulni. Itthon megy is neki, felmondja a szabályokat, a matekot is ügyesen számolja. Pénteken töriből kettő egyest is kapott feleléskor meg sem szólalt, ráadásul órai munkája is üres volt. Mikor kérdezgetem mi van a suliban csak annyit mond elfelejtette.
Nem tudom eldönteni szándékosan nem ír dacból vagy tényleg elfelejti.
Egyre több a gondunk vele, lassan 1 hónapja folyamatosan piszkálja a kissebbeket a barátaival. Ami miatt egyre több büntit kap, bedühödik üt, kiabál rugdoss. Szombaton olyat is mondott a pénzét ellopjuk, vegyünk drónt vagy feljelent minket. Honnan jut ilyen egy gyerek eszébe?
( Húsvéti pénzét eltette telefonra gyűjt, de most minden áron drónt szeretne, de nem tudja kivárni az ünnepeket azonnal akarja)

Nehéz kérdés. Anno ilyen korban nekem is voltak tanulási problémáim.
Míg 5.ben 4,8as átlagom volt, addig 6.ban már egy teljes jegyet rontottam le, 3,8as átlagra süllyedtem le (!). A 7.osztályban meg 10db egyessel kezdtem az évet.
Jártam iskolapszichológushoz, memóriafejlesztés és beszélgetések egyaránt voltak a foglalkozáson, egész jó hangulatban teltek. A jegyeim csak egy kicsit javultak ezután, úgy emlékszek 4-4,2es átlagom volt 7.és 8.év végére.
Miért romlottak a jegyeim? 5.ben még napközis voltam, 6.ban már nem, és rákattantam a számítógépes játékokra. Nagyon lecsökkent az érdeklődésem a tanulás iránt. Barátkozás szempontjából szintén romlott a helyzet: többet lógtam ökörködő hülyegyerekekkel, rossz hatást gyakoroltak rám ők is. Iskolai bántalmazásokból is többet kellett elszenvednem. Szóval elég bonyolult az ügy. Egy időben nagyon fáradékony voltam, lehet vérszegénység is közrejátszott benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!