A lányom most múlt 4 éves, és már olvas, a betűket is
próbálja leírni. Létezik olyan iskola/osztály, ahol nem
az abc-vel kezdik az oktatást? Ha valaki hasonló cipőben
járt, milyen iskolát választott? (Pest megyében lakunk,
de nem a fővárosban)
Nem lesz kulon tanrend, nincs sehol. A gyerekek tobb mint fele mar olvasmikor iskolaba kerul, aztan ott unatkozik. Ok vannak tobbsegben, ugyhogy nem log ki majd a lanyod a sorbol.
2017. okt. 13. 21:59
Maximum magániskolák. De szegény kislányt előre sajnálom, rettenetesen fog unatkozni.
2017. okt. 13. 21:59
Hat nalunk az osztalyban ami mar ugy ment hogy tudott olvasni, azok kozul paran megszivtak, ugyanis nem figyeltek elsoben, mondvan ok mar ugyis tudnak olvasni, nekik nem kell gyakorolni. Most 8.os vagyok, es ezek kozul az osztalytarsaim kozul vn olyan aki meg mindig nem olvas folyekonyan, mert hat soha nem gyakorolt. Szovalj tudom hogy ez nem kapcsolodik a kerdeshez de ugyelj ra, hogy a lanyod majd gyakoroljon, es ne hanyagolja el ezt a dolgot
2017. okt. 13. 22:17
Nyugi, én is tudtam olvasni, és nem unatkoztam, hanem örültem a rengeteg pirospontnak, amit kaptam, amiért szépen oldottam meg a feladatokat.
2017. okt. 13. 22:17
Én is tudtam olvasni és egyáltalán nem unatkoztam. A legtöbb gyerek már oviban tud olvasni- de! Amire már előbb is felhívták a figyelmet: nem elhanyagolandó a sok gyakorlás (nem betű írás, hanem neki tetsző könyvek olvasása), mivel rengeteg tanuló idősebb korban szagatottan olvas. "mert ők már tudtak olvasni, amikor megszülettek" (semmi szemrehányás, csupán ezt mondja sok diák)
Amúgy maximum napi 1-1 óra az írás és olvasás, és ez is az eddigiektől eltérő módon zajlik, teljesen újszerűen az otthoni és ovis olvadásoktól illetve a sikerélmények is csak fel fogják turbózni.
2017. okt. 13. 22:50
igaz, hogy több, mint 30 éve voltam elsős, de én is tudtam olvasni, és nem emlékszem, hogy unatkoztam volna. (anyukám se mondta).inkább büszke voltam, hogy az elsők között voltam, akik írhattak tollal. :) például.
2017. okt. 13. 22:58
nem fog unatkozni max gyorsabban oldja meg a feladatokat.az hogy tudja a betüket irni és olvasni,attol még neki is TANULNIA kell helyesen leirni az adott betüket,és gyakorolni az olvasást,ebben lesznek uj dolgok neki,igy lehet szövegértésből ügyesebb lesz ami nem hátrány mert ez a mai gyerekeknek nem megy.Lehet kap majd külön feladatokat de ezért nem keresnék neki külön iskolát,mert az irás olvasás tudása nem azt jelenti hogy ott már nem tanul semmit.
2017. okt. 14. 08:20
Én is tudtam anno folyékonyan írni és olvasni mikor elsős lettem mert van idősebb tesóm és mindig odaültem mikor Anya tanult vele. A tanító néni egy idő után adott külön feladatokat. Nem azért mert unatkoztam, hanem hogy fejlödjek. De ez 25 éve volt, akkoriban kevesen jártunk egy osztályba, volt erre ideje. Most több elsős csemetét ismerek, akik így mentek suliba és semmi gond nem volt velük. Figyeltek az órán és büszkék voltak magukra, hogy nekik ez már megy. :)
Az is lehet, hogy most érdekli ez pár hét múlva meg nem foglalkozik már vele és mire suliba kerül annyival nem fog előrébb járni, hogy uncsi legyen neki.
2017. okt. 14. 08:55
Majdnem minden gyerek úgy megy iskolába, hogy tud olvasni, mégis mindehol átveszik a betűket. Rohamtempóban haladnak, ideje sem lesz unatkozni.
2017. okt. 14. 09:05
A szabályos írott betűket nem fogja magától megtanulni. Lányom is tudott oviban írni-olvasni, na de más meg szorozni tud, nem indíthatnak mindenkinek külön osztályt.
2017. okt. 14. 18:23
Kapcsolódó kérdések: