Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolakezdés de mikor 6 vagy 7?

Iskolakezdés de mikor 6 vagy 7?

Figyelt kérdés

Most lesz nagycsoportos a lányunk, augusztusban múlt 5 éves. Kezdődik az ovi nagycsoport és ezzel együtt a kérdés, iskolára vagy plusz egy év ovira készüljünk. Eleg félős gyerek,i és könnyen " lenyomják" még a több evvel kisebbek is, a csoportjában is ő az egyik legérzékenyebb, a változást nem szereti, kis " kocka" :), mozgása ügyetlenke de jár tornára pont ezért.

Ellenben 3 éves kora óta ismeri a nagybetűket, mára mindet lemasolja vagy fejből leírja, nincs beszédhibája, egy órát is nézeget könyvet és nagyon érzelemgazdag gyerek, a számok is érdeklik.

Beadjam a 7 évesek közé mert értelmileg érett vagy a mimózaság, az ügyetlenség és a fáradékonyság ( délutáni szundi akár másfél óra és este is 9- től másnap 8-ig alszik) alapján még egy év tötyörgés az oviban a kicsi 3 évesekkel felhígulva?

Köszönöm a válaszaitokat!

2017. aug. 22. 21:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
55%
Mindenképpen érdemes húzni a suli kezdést. Az ő korukban még rengeteg az az 1 év. Egy évvel komolyabb, okosabb, felnőttebb, stb. Sokkal könnyebben fogja a sulit végigvinni.
2017. aug. 22. 21:49
 2/23 anonim ***** válasza:
78%
Én is amellett vagyok, tartsátok még egy évig.
2017. aug. 22. 21:52
 3/23 anonim válasza:
100%
En egy evvel korabban mentem. Akkor nem emlekszem milyen volt, de most orulok neki:D
2017. aug. 22. 21:55
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már most el kell dönteni? Csak kérdem mert még nem vagyok benne jártas, még kicsi a fiam.
2017. aug. 22. 22:48
 5/23 anonim ***** válasza:
Bár most h belegondolok simán maradhat. Hiszen épp csak betölti a hetet szeptemberre. Lesz ott még 7 és fél,majdnem 8 éves gyerek is. :D
2017. aug. 22. 22:50
 6/23 anonim ***** válasza:
40%
Elég szomorú, hogy lesz majdnem 8 éves elsős is. Ez a visszartósdis hülyeség csak Magyarországon divat, normális országban nem. Egy mimóza típusú gyerek 1 év múlva is az lesz, viszont kidob 1 évet az életéből. Jóhogyne 20 évesen érettségizzen már az ember. Előbb-utóbb elfajulnak odáig is a magyar anyák.
2017. aug. 22. 23:13
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

Augusztusi..biven maradhat meg 1 evet.

Nalam a 2.maradt,pedig irto okos gyerek.fejben ezres szamkorben pocre szamolt nagycsoportban.de a sikertelenseget nem tudta kezelni.

Bedurcizott es otthagyott mindent.

Jol dontottem,hogy ot nem vittem 6 evesen suliba.

1 ev elteltevel rengeteget javult a helyzet.

Az osztalyban kb.2-3 gyerek van,akik nem toltottek be a 7et kezdeskor.kozuluk 1 ismetli is az elsot mert anyuka kb olyan felfogasu,mint az utolso valaszolo....es most a gyerek sziv miatta...

2017. aug. 23. 00:01
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Agusztusi tehát maradni fog /maradhat,illetve január-februárban nézd meg nézesd meg hol tart éretségben,

Lányom 6 évesen azért maradt oviba tavaly mert szociálisan éretlen volt sulira,nem birta kudarcot,többek közt,

Most 7 évesen már várja a sulit és már nem sír ha nem sikerül neki valami.

2017. aug. 23. 07:10
 9/23 anonim ***** válasza:

Ha mimóza, "vesztes típus",nem áll ki magáért,akkor olyan is marad. Sajnálom

Tudom,hogy mindenki azt szeretné,hogy az ő gyereke legyen a középpont,sajnos nem így van. Az alapvető jellemvonások nem nagyon változnak. Főleg,hogy azt írod,kisebbek is lenyomják. Ezen 1 év nem segít.

Valami jellemformáló,önbozalmat adó elfoglaltság kellene neki,iskola mellett!!

Sport tánc valami,amiben tehetséges,vagy elég jó benne ahhoz,hogy ne érje sok csalódás. Hátha segítene.

Tanítsd "önvédelmi technikákra",beszélgessetek,hogy bizonyos szituációkban,ahol ő marad alul,mit kellene mondania,tennie! Gyakorolj vele,mert az osztály ki fogja taszítani.

2017. aug. 23. 08:42
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Az ismeretségi körömben senki nem bànta meg ha egy évet visszamaradt a gyerek. De nem most agyalnék ezen, úgyis lesz iskolaérettségi felmérés az oviban, szakemberek majd megmondjàk lelkileg megérett e.

Én emlékszem, hogy nagyon sokàig sírva maradtam reggel a suliba, volt egy fehér plüssmacim amit magammal hurcoltam, és nem tudtam beilleszkedni. Nekem ez rànyomta a bélyegét szinte az egész alsóra.

2017. aug. 23. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!