Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy beszélgetsz 10 év körüli...

Hogy beszélgetsz 10 év körüli gyerekeddel az alabbiakról?

Figyelt kérdés

Horror képeket nézegetett a barátnőjével a nevelt lányom. Szellemek, ijesztő bohoc, vér stb.. Nem megoldás a tiltás, illetve már megtörtént ugye.. Mondta h tudja h csak képek, közben félt, most nem. Viszont másodszor hozta fel a dolgot, filmekről kerdezget.

Ugye minden gyereknevelős konyv arról ír, beszélgessünk a gyerekkel. Na nekem nincs rutinom, szerintem nem 'eléggé' jartam körül a témát.

Most vonatkoztassunk el attól, hogy van a gyereknek apja, anyja, illetve az engedékenységtől.

A kérdés magamra vonatkozik, arra vagyok kíváncsi, hogy más hogyan beszélget egy gyerekkel, akit épp az egész világ elkezdett erdekelni. Elsőre azt mondtam h én nem szeretem a horrort,( a sikoly és körnél leragadtam :D) utalok félni , ezek csak kitalációk. De olyan rövidre sikeredett, úgy ereztem butaságokat mondok, illetve gyerekesen fogalmazom meg. Valahogy nem tudom hova tenni, hogy kb egy év alatt pici gyerekből, erdeklődő okos gyerek lett.

Van egy olyan érzésem, hogy hiába "csak egy gyerek" , nem tudok vele beszélgetni. Nem tudom, az okát. Felnőttekkel tudok, értelmes is vagyok, de ez a kíváncsiság minden téren

Más témában is éreztem. Most én vagyok béna?

2017. júl. 21. 11:39
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem azért érzed így, mert nem vagytok elég közel. Mennyi időt töltötök együtt, amikor ténylegesen beszélgettek valamiről? Amúgy meg elég, ha elmondod, hogy ezek csak kitalációk, én pl meg is mutatnám a youtubon van pár video hogy hogyan csinálják az ilyen filmeket. Pl amikor az ijesztő sminket rakják fel stb stb, és ha látja hogy ezt igazából hogy is csinálják már nem is olyan ijesztő, amikor a kész filmet nézi :)
2017. júl. 21. 13:25
 2/3 anonim válasza:
Gyermekem nincs (remélem nem is lesz :D), de én is kb ennyi idős voltam, mikor elkezdtem a horror műfaj iránt érdeklődni, nővérem hatására. Életem első horrorfilmje egy King-adaptáció volt (1408) :D Édesanyám nagyon féltett és elég szigorú volt, így nem nagyon akarta hagyni, hogy ilyen jellegű dolgokat nézzek, de nem tehetett sokat. Elmondta, hogy ő attól fél, hogy nem fogom tudni egy idő után elkülöníteni a filmeket a valóságtól. Én meg elmondtam neki, hogy én csak szeretem nézni ezeket a filmeket, mert így egy olyanfajta izgalom ér, ami a mindennapi életben nem. Elfogadta, megértette és mára filmes blogom van, valamint az ilyen filmek hatására akartam először maszkmester lenni, majd ebből következett, hogy esetleg vegyészmérnök leszek. :) Szerintem ha úgy gondolod, hogy nem feltétlenül elég érett ezekhez a dolgokhoz, akkor ezt oszd meg vele. Éreztesd vele, hogy csak aggódsz és nem beleszólni akarsz a hobbijába. Ne kezeld már olyan kicsi gyerekként, kezeld úgy, mint egy felnőttet, mert a gyerekek az általuk kedvelt dolgokat hatalmas vehemenciával tudják védeni és csak támadásnak veszik, ha véletlenül is azt éreztetik velük, hogy nem elég érettek ahhoz, amit csinálnak - még akkor is, ha ez így van, ez esetben viszont kerülőúton kell ezt a tudomásukra hozni. Fontos, hogy nyíltan beszélj vele és partnerként kezeld. Remélem, tudtam segíteni :) 18/L
2017. júl. 22. 13:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Ennyi idős se voltam, amikor a szüleim már rég aludtak, én meg még horrort néztem szombat éjjelente a tv-ben.... :)

A nagyobbik gyerkőc 10 éves. Vannak számomra "kellemetlen" témák, ezeket igyekszem rövidre zárni (velem nem voltak olyan nyitottak, igyekszem leküzdeni a zavartságot) Viszont ha bármi más van, elfelejtem, hogy a kislányom, úgy beszélek, mintha inkább a nővére lennék, mint sem az anyja. Nem tudatosan.

Nem az "okosok" miatt beszélgetek vele, hanem mert érdekli Őt, figyel, kérdez. Ha kérdez, őszintén válaszolok. Ha valamit nem tudok, azt is megmondom. A többit még csak a mesék és a játékok érdeklik, ők még nem igénylik a nagy beszélgetéseket.

2017. aug. 10. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!