Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 7 éves kislányommal szeretném...

7 éves kislányommal szeretném az ovasást megszerettetni. Milyen könyvet ajánlanátok elsőnek, ami megszerettetné vele az olvasást?

Figyelt kérdés

2017. jún. 5. 12:39
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
55%

Nem tudom, mostanában mi a sláger, nálam ennyi idősen pl. a Harry Potter volt az, amit mindenki olvasott, mert kb. abban a világban éltünk. Biztos van valami ilyen kedvence a lányodnak is, és arról biztosan szívesen olvasna. A lényeg, hogy egészen rövid történetek legyenek, mert engem annak idején kicsit elriasztott, hogy egy 400 oldalas könyvvel kezdtem.

Vannak az ő korosztályának szóló mangák, vagy képregények is, ahol olvas is, meg a képek is lekötik. Vagy, olyan állatról szóljon, amit szeret: kutya, cica, ló, süni....

Én olyan könyvvel indítanék, amiben jó nagy képek vannak, és kevesebb szöveg. Nekem a nagy kedvenc pl. ez volt: (meg a Disney-történetek)

[link]

2017. jún. 6. 18:17
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
7éves gyereknek a HP-t korainak tartom. az első 1-2 része is legkorábban 9-10 évesen mehet szvsz. legjobb az első köteteket annyi idősen olvasni, ahány éves Harry benne.
2017. jún. 7. 08:34
 13/24 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mennyire ajánlott egy 7 éves kezébe rögtön egy regényt nyomni, én ilyen korban még a Gőgös Gúnár Gedeonon elvoltam, meg a rövidebb meséken. Persze te tudod, de én nem ijeszteném el a gyereket egy vaskos könyvvel.
2017. jún. 7. 10:37
 14/24 anonim válasza:
Ha elsőre nem is, de mindenképp ajánlanám a Rumini sorozatot
2017. jún. 8. 11:49
 15/24 Humolon válasza:
Üdv, szerintem fölösleges erőlködni és ebbe jó beletörődni. Csak azért mert elolvas 1 könyvet nem fogja megszeretni és ha erőltetjük csak megutálja. Nagypapám régen folyton az olvasással piszkált így megutáltam minden könyvet. 16/F
2017. jún. 8. 21:09
 16/24 Kyflie válasza:
100%
Legjobban úgy lehet megszerettetni valakivel az olvasást, hogyha már csecsemőkorától sokat olvasnak neki. Ha valakire rátukmálják, az utálni fogja, fontos, hogy magától érdeklődjön a könyvek iránt, és ne a szülők nyomására. Olvass neki, ha érdekli el fogja kérni a könyvet hogy egyedül is olvashassa.
2017. jún. 9. 12:11
 17/24 anonim válasza:
100%
Két Lotti
2017. jún. 9. 12:19
 18/24 anonim ***** válasza:
Tizenhatosnál a pont!
2017. jún. 9. 19:08
 19/24 kopreusz válasza:

Két lotti

Örök favorit minden kislánynál.

2017. jún. 10. 16:52
 20/24 anonim ***** válasza:

A két Lotti tüneményes könyv - 9 -10 éves korban.

Geronimo és az Egy ropi naplója szintén ebben az időszakban.

2017. jún. 10. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!