Ti mit tennétek ha direkt tönkre tenné a gyermeketek ruháját egyik osztálytársa?
Mindenképpen utánna kell járni.
Én akkor voltam ilyen helyzetben, mikor az addigi "barátnőm" 7 évesen azt mondta a szüleinek én tettem tönkre a táskáját. Szerencsére az én szüleim nem fizettek, de a mai napig nem felejtettem el, hogy igazságtalanul vádoltak. 2 év múlva vallotta be, hogy véletlenül tette tönkre, csak nem merte otthon elmondani.
Én is óvatos lennék a váddal. Ha nem láttad, nem lehetsz biztos, még ha el is ismeri a gyerek. Főleg elsősöknél.
Mit érsz azzal, ha megfizetik? Nem lesz belőle olyan ruha, amit a ritkán látott mamájától kap.
Vagy fizessék ki a mama odautazását is, hogy újból megkapja ugyanazt a ruhát?
Eszmei értéket nem szabad a gyerekre adni, csak otthon. Ezt tanulhatja a gyerek belőle.
Fura, hogy nem válaszol a kérdező. Még mindig nem tudjuk mennyire ment tönkre az a ruha.
Meg nekem az is fura, hogy nem ismeri valaki a gyereke osztálytársainak a szüleit. Mi is más városból járunk, mégis ismer a többi szülő. Nincs szülői értekezlet? Iskolai programok? Sehogy nem tartanak kapcsolatot? Nekünk elsős koruk óta közös levelezőlistánk volt/van a szülőkkel. A középiskolásnál FB-csoport, ahová az osztályfőnök is ír és mi is üzenhetünk.
NEKEM fura. Mondjuk van 1-2, akit nem ismerek, mert azok nem járnak el szülőire sem, és kb. semmiről nincs véleményük, mert magasról le... az egészet.
Nekem az a normális, hogy azért legalább alapszinten ismerem azokat, akiknek a gyerekével tölti a nap nagy részét a gyerekem. Mert fontos, pont a kérdésben leírtak miatt is. Ha ismerem a szülőtársakat, akkor nem egy netes fórumon kérdezgetek, hanem rendesen szocializált emberként megbeszélem a másik szülővel, hogy mi történt.
Szóval a kérdésedre a válaszom: igen, kéne ismerni valamennyire.
Semmi köze egy szülőnek a másikhoz. Nem is akarom, hogy legyen. A szülőire elmegyek, mert muszáj, értelme semmi.
Abszolult nem vagyok rájuk kiváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!