Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti mit tennétek ha direkt...

Ti mit tennétek ha direkt tönkre tenné a gyermeketek ruháját egyik osztálytársa?

Figyelt kérdés
Szóljak az osztályfőnöknek hogy vegye fel a kapcsolatot a gyermek szüleivel és fizessék meg? Mivel más városból jár nem ismerem a szüleit. Nem akarok nyafogni egy ruha miatt de úgy sajnálom szegényt mert most kapta mamájától akit nagyon ritkán lát. Szóval inkább eszmei értéke volt. De hogy tanuljon belőle..
2017. ápr. 6. 22:09
1 2
 11/20 jafnrétti ***** válasza:
74%
De honnan tudod, hogy az osztályfőnök nem vette fel a másik gyerek szüleivela kapcsolatot?
2017. ápr. 7. 07:20
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

Mindenképpen utánna kell járni.

Én akkor voltam ilyen helyzetben, mikor az addigi "barátnőm" 7 évesen azt mondta a szüleinek én tettem tönkre a táskáját. Szerencsére az én szüleim nem fizettek, de a mai napig nem felejtettem el, hogy igazságtalanul vádoltak. 2 év múlva vallotta be, hogy véletlenül tette tönkre, csak nem merte otthon elmondani.

2017. ápr. 7. 07:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém meghúzta kergetőzéskor a barátja köpenyét és az elszakadt a varrásnál. Megkaptam aznap egy üzenettel az osztályfőnöktől, hogy varrjam meg, és így is történt.
2017. ápr. 7. 08:19
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

Én is óvatos lennék a váddal. Ha nem láttad, nem lehetsz biztos, még ha el is ismeri a gyerek. Főleg elsősöknél.

Mit érsz azzal, ha megfizetik? Nem lesz belőle olyan ruha, amit a ritkán látott mamájától kap.

Vagy fizessék ki a mama odautazását is, hogy újból megkapja ugyanazt a ruhát?

Eszmei értéket nem szabad a gyerekre adni, csak otthon. Ezt tanulhatja a gyerek belőle.

2017. ápr. 10. 01:17
 15/20 anonim ***** válasza:

Fura, hogy nem válaszol a kérdező. Még mindig nem tudjuk mennyire ment tönkre az a ruha.

Meg nekem az is fura, hogy nem ismeri valaki a gyereke osztálytársainak a szüleit. Mi is más városból járunk, mégis ismer a többi szülő. Nincs szülői értekezlet? Iskolai programok? Sehogy nem tartanak kapcsolatot? Nekünk elsős koruk óta közös levelezőlistánk volt/van a szülőkkel. A középiskolásnál FB-csoport, ahová az osztályfőnök is ír és mi is üzenhetünk.

2017. ápr. 10. 08:10
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Ebbe semmi fura nincs. Èn nég az obis csoporttársak szüleit sem ismerem. Miért kéne?
2017. ápr. 10. 08:16
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

NEKEM fura. Mondjuk van 1-2, akit nem ismerek, mert azok nem járnak el szülőire sem, és kb. semmiről nincs véleményük, mert magasról le... az egészet.

Nekem az a normális, hogy azért legalább alapszinten ismerem azokat, akiknek a gyerekével tölti a nap nagy részét a gyerekem. Mert fontos, pont a kérdésben leírtak miatt is. Ha ismerem a szülőtársakat, akkor nem egy netes fórumon kérdezgetek, hanem rendesen szocializált emberként megbeszélem a másik szülővel, hogy mi történt.

Szóval a kérdésedre a válaszom: igen, kéne ismerni valamennyire.

2017. ápr. 10. 08:22
 18/20 anonim ***** válasza:
17%

Semmi köze egy szülőnek a másikhoz. Nem is akarom, hogy legyen. A szülőire elmegyek, mert muszáj, értelme semmi.

Abszolult nem vagyok rájuk kiváncsi.

2017. ápr. 10. 09:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért jó ha ismerjük egymást, szülők is, mert amikor a te gyerekednek segítség kell az utcán, és felismeri a másik szülő, segíthet. Vagy ha zuhog az eső, és a tiéddel is tesznek egy kitérőt hazáig... Épp ez a baj, h mindenki bezárkózik, pedig van jó oldala is.
2017. ápr. 18. 13:35
 20/20 anonim ***** válasza:
Mindenekelőtt tisztázni kell, mi is történt valójában, mielőtt vádaskodnál, mert előfordul még nagyobbaknál is, hogy két gyerek 'másképp éli meg' az eseményeket... ha gondot okoz, ha téged zavar, keresd meg az osztályfőnököt, kérj tőle információt, tanácsot, tekefonszámot a másik szülőhöz.
2017. máj. 16. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!