Milyen gyakorisággal beszéltek gyermeketek tanítónénijével?
Hetente beszélünk, nagyon segítőkész az osztályfőnöke.
Nem napközis a fiam, így mindig az órák után beszélünk.
1, és olyankor ő kezdeményezi vagy te? Miket mond el ilyenkor?
Jövőre megy iskolába a lányom, nem tudom még mit hogy szokás :)
Én kezdeményezem szeretem tudni hol tart a fiam. Ezen kívül volt egy csúnya dolgunk. Kikezdtek egy kislányt az osztályból mert "kisebbségi" a fiam is benne volt.
Azóta rövid pórázon van a fiatal úr. Sajnos hajlamos a szorgalmikat, esetleg a versenyekről a papírokat "elhagyni". Kitűnő lett volna de a magatartásával gondok voltak. Hallgattunk az ovis barátokra, egy osztályba járnak és csak bohóckodtak.
Drasztikus dolog, de amíg nem javult a magatartása addig hétvégén nem volt kirándulás, nem mehetett a barátokhoz, ide sem jöhettek. Nem volt nasi számítógép, tv.
Most kezd javulni a helyzet, sokat köszönhetünk az osztályfőnöknek. Rengeteget beszélgetett, és figyelt a gyerekre.
Én sajnos nagyon ritkán találkozom vele, reggel már 7-kor kiteszem a lányom a sulinál és 5-re érek oda érte.
Így hosszabban fogadóórán beszélgetünk, meg néha péntekenként sikerül elkapnom a napközis tanítónénit, mert akkor csak 2-ig dolgozom.
Elsőben még szinte napi rendszerességgel beszélgettünk, ha nem volt elég a suliban az idő beszélgetni, akkor telefonon, e-mailben is tudtunk egyeztetni.
Most már negyedikes a lányom, egyre önállóbb, így a tanítónénivel való kommunikáció is visszaszorult.
"Elsőben még szinte napi rendszerességgel beszélgettünk, ha nem volt elég a suliban az idő beszélgetni, akkor telefonon, e-mailben is tudtunk egyeztetni."
Ez nem túlzás? Nem bántásból kérdezem, csak ha a tanítónő helyébe képzelem magam, akkor vajon hogy tudja az egész osztályt ilyen szinten "ellátni"?
Vagy mi alapján dől el, hogy kinek teszi meg ezt a szívességet?
Ên igazából tanuló vagyok ,de nálunk anya csak akor beszél vele ha valamit szeretne kérdezni pl : hogy eljönne-e értem az osztályfőnök a házunkhoz és bevinne-e a versenyemre (mivel anya nem tud elvinni a tanár meg úgy is megy)
Ez persz változó mert ha a gyerek nagyon rossz vagy baj van vele akkor az ófőnek beszélnie kell az anyukával\apukával.
Van mikor ross jegyekért is beszél a tanárnőm mások anyukájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!