Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Beíratnád betonplatzos iskoláb...

Beíratnád betonplatzos iskolába gyermeked, vagy az nem döntő?

Figyelt kérdés

A közeli környezetünkben csak két iskola van(ahova később nyugodt szívvel el lehet egyedül is engedni a gyermeket)

Az egyik szegényes, kicsi, nincs nagy neve, sok nem magyar is jár oda, viszont abból is ki lehet nőni akár vezérigazgatonak, szerintem sokminden a gyermeken is mulik)viszik őket pl úszni is.

A másik erősebb, jo nevű iskola, de pl csak néptáncot nyujt külön foglalkozásként.

Igazábol mindkét suli első benyomása miatt vagyok elbizonytalanodva, udvaruk le van betonozva, egy két mozsáros tuja van csak és beton focipályák.

Gyermekem még ovis, még abban a szellemben vagyok, hogy sok mozgásra, játékra van szükségük és ahogy ebben tájékozodtam, 9 éves korig.

Azon is gondolkodom, érdemes lenne e egy másik iskola közelébe költözni inkább, mert van pár évünk még a kezdésig, vagy általános iskolai börtönszintű környezet nincs negatív hatással egy gyermekre? Vagy jobb, ha még szokja is?

2017. márc. 12. 07:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Végigolvastam a hozzászólásokat, azt kell mondjam, hogy szomorú, hogy sokan így gondolkodnak, persze nem tehetünk róla, a rendszer áldozatai vagyunk valamennyien. Igen, mi is ótvar, lepukkant suliba jártunk és túléltük. De azért az élet egyéb területein mindenki arra törekszik, hogy szép lakása legyen, csilivili bevásárlóközpontban tolhassa a bevásárlókocsit, és jó autó legyen alatta. Tiltakozom, és belőlem most a szülő és a tanítónő szól egyszerre, mert mindkettő vagyok! És azt mondanám, hogy a gyerekeink az életük nagyobb részét töltik (sajnos) az iskolában, mint otthon, és egyáltalán nem mindegy a környezet, sem az épület, sem az udvar! Mert az iskolát nem túlélni kellene, hanem megélni. Például egy jó udvar játszani vagy sportolni hívja a gyerekeket telefonnyomkodás helyett. Rengeteg munkám van abban, hogy a mi iskolánkban a szülőkkel közösen fákat ültettünk, parkosítottunk, sportpályát, játszóteret építettünk. ÉS kedves kérdező, adott esetben, ha megteheted, és neked számít, biztatlak rá, hogy válassz szíved és benyomásod szerint iskolát. Nem mindegy, hogy hova jár 8 vagy 12 éven át a gyermeked. Ettől függetlenül természetesen igaza van annak, aki szerint a tanító személyét (is) meg kell választani. De a kettő együtt lenne kerek. Sajnos az iskolák nem tartoznak a versenyszférába, mert a gyerekekből nem lehet pénzt csinálni, csak viszik a pénzt, ezért senki nem lát benne érdeket, hogy az iskolákat fejlessze.
2017. márc. 12. 12:24
 12/15 anonim ***** válasza:

Beton az praktikusabb, mint a fű. Egy eső után micsoda locs-pocs sár lenne (természetesen a beton se marad száraz, tócsa mentes) ami nehezebben szárad fel, rendszeresen nyirni kéne, ültetni, öntözni ha száraz idő...

A beton meg vizes lesz, egy fel nap alatt felszárad.

Akkor meg azért sírna soka szűlő, hogy a gyerek állandóan saras lábbelivel jön haza.

Igen, kicsit nyomasztó a beton, de túlélhető. (amúgy a mai csúcs design se jobb, tiszta üres, minimális. Ridegnek hat. Tesóm bútorai is ilyen újak, de nem érzem otthonosnak a házát. Nem antik bútor hívő vagyok, de a mai szoba designok, ridegek, uresek)

2017. márc. 12. 12:37
 13/15 anonim ***** válasza:
11-nek: hat pedig lenne kereslet mert egyre tobb a sznob szulo akinek semmi nem szamit csak a csitti-vitti kulso, a tanito mar mindegy, a lenyeg ezeknek az, hogy minel szebb legyen az epulet.
2017. márc. 12. 13:58
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is egy erős, jó nevű patinás iskolába jár a gyerek- patinás- értsd- 140éves épület, omladozó vakolat- takarítás ellenére is állandóan totál "húgyszagú" (elnézést) wc és folyosók- minden szünetben szülőknek kellett bemenni festeni, szögelni stb, betonplaccos udvar.... az iskola egyébként nem rossz. :) (vidéki megyeszékhelyi iskoláról írtam...:( )
2017. márc. 15. 21:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdező: az iskolakezdést mindenki úgy éli/élte meg, ahogy te is.

Ki ne rettegne attól, hogy nehogy elejtse a tálcát? Hisz akkor lecsesznek és az osztálytársak is kiröhögnek.

De nem hiszem, hogy ettől szorongóvá kéne válni.

Én a helyedben inkább figyelném a tanárok, tanítók színvonalát, a termek technikai felszereltségét.

Az, hogy a fal színe nem otthonos, hanem egyszerű fehér, az, hogy focipályája (mint a legtöbb iskolának) le van betonozva nem változtat semmin.

2017. márc. 17. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!