Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha Neked ikergyerekeid lennéne...

Ha Neked ikergyerekeid lennének, feltétlenül egy iskolába járatnád Őket?

Figyelt kérdés
2017. febr. 28. 11:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%
Igen, kényelmi szempontból. DE... ha kiemelkedően tehetségesek lennének különböző dolgokban, pl. az egyik zenében, a másik pedig sportban, vagy nagyon különböző lenne az érdeklődésük, akkor külön járatnám őket tagozatos suliba.
2017. febr. 28. 17:10
 12/16 anonim ***** válasza:
82%

Teljes mértékben helyzetfüggő. Ha úgy érezném, hogy bármiben is gátolják egymást (pl. a másokkal való barátkozásban, vagy az egyikük kisebbségi komplexussal küzdene a másikkal szemben), vagy valamelyiknek speciális tanulási szükségletei lennének, akkor nyilván megfontolnám a külön osztályt, esetleg iskolát.

De ha nincs ilyen speciális indok, akkor simán járhatnak egy osztályba. A lányom ovis csoportjában is voltak és az osztályában is vannak ikrek és nem sok mindent befolyásol, attól ők teljesen különálló egyéniségként vesznek részt a közösség életében. Még a baráti körük sem feltétlenül egyezik meg teljesen. A szokásaik is eltérőek. Pl. most farsangon az egyik iker beöltözött, a másik meg nem.

2017. márc. 1. 12:28
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
Az ikreim külön oviba járnak. Nincs speciális igényük, a személyiségük miatt döntöttünk így,és nem bántuk meg. Nem kényelmes, de ez másodlagos. Ha nem találok egy iskolán belül két első osztályt, ahol mindkettőjüket el tudom képzelni, akkor iskolába is külön járnak majd. Szóval előfordul ilyen:)
2017. márc. 2. 19:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen akár egy osztályba is. Miért ne? Engem inkább az irritál amikor kényszerűen egyformán öltöztetik őket. Na az gáz, meg baj is az én kép kialakulásának szempontjából.
2017. márc. 4. 11:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért nem lustaság egy helyre járatni: napi plusz pár órát is elvehet az, ha külön helyről kell összeszedni a gyerekeket. És akkor melyik marad tovább az ügyeletben és melyiket hurcolod át a városon, vagy melyikért megy a nagyi/bébiszitter vagy ki várja a meleg ruhában unatkozva a folyosón a testvérét? Ezek még a különóráknál is elég sokat nyomnak a latban és pláne felértékelődik a távolság szempontja, ha egy ingázó, csak együtt mozgó családról van szó.
2017. márc. 4. 11:33
 16/16 anonim ***** válasza:
60%
Én iker vagyok és a testvéremmel egy osztályba járunk, amit én nem találtam rossznak, viszont most 8.-as vagyunk és külön középiskolába akarunk menni.
2017. márc. 4. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!