Tényleg annyira durva az iskola h a legtöbben csak legalább 7-7,5 éves korukban íratják be a gyereket?
Lányom ovis csoportjában kb 10-15 tavaszi gyerek van, sőt ebből néhány februári, és egyik sem fog iskolába menni, hanem maradnak még egy évet oviban! Eléggé meglepődtem, mert szerintem nonszensz egy februári-márciusi gyereket visszatartani, és nem azért tartják vissza őket mert el vannak maradva, az óvónők szerint koruknak megfelelő szinten vannak de hadd legyenek még egy évig ovisok.
Kérdésem: tényleg annyira durva manapság az iskola h 6,5 éves gyerek még nem elég érett hozzá? Nem provokáció a kérdésem, hanem tényleg érdekel.
Lányom januári és egészen eddig úgy gondoltam h 6,5 évesen fog iskolába menni, de most nagyon elbizonytalanodtam, mert ezek szerint ő lenne a legfiatalabb a csoportban.
Nem az.
Nézd meg, próbáld ki magad, hogy a feladatokkal mit csinál a gyerek.
Át kéne venni a jól működő külföldi oktatási rendszert, nem ezt az elavult, túlzsúfolt szart nyomatni. Fel kéne végre ébredni! A szülőnek csak az a lehetősége, hogy döntsön 6 és 7 éves kor közt. De ha szép lassú átmenetet tartanánk ovi és suli közt, már nem lenne ilyen rohadt mellbevágó trauma a gyerekeknek és a szülőknek az iskolába való beszokás.
Semmiképp nem adnám suliba a gyerekeket 6 évesen, minden szakember ezt szajkózza. Nálunk az óvoda éppen ezért eleve 4 éves. Egy óvónő páros 4 évet visz végig. Senkinek nem ajánlják a 6 évesen suliba menést. A 30 szülőből ketten vitték el előbb a gyerkőt. Főleg szociálisan éretlenek nagy átlagban a kölkök és bizony oltári szívás az iskola, még 7 évesen is. Vannak kivételek persze, de azok a gyerekek is szétstresszelik magukat, nagyon hamar olyan teljesítménykényszer lesz rajtuk, hogy ihaj. Vérzik a szívem értük.
Utolsó!
Angliában élnek barátnőim ott 5 éves kortól KÖTELEZŐ, (4 éves kortól iskolaelőkészítőbe járnak) volt sulistársam Franciaországban ott 6 éveskortól KÖTELEZŐ a suli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!