Baj, ha egyszer nem megyek el az iskolába szülői értekezletre?
Nem baj. De ma már a törvény szerint a szülőnek kapcsolatot kell tartania az iskolával és ez valahogy megjelenik, megjelenhet a családi pótlék juttatásában is. Tehát, ha nem mész el a szülőire kaphatsz egy figyelmeztető levelet az iskolától. Ködös (nekem), hogy hány ilyen levél után lép az iskola abba az irányba, hogy ne kapj családi pótlékot. Nyílván nem életszerű egy kihagyása után. De, ha jól tudom elég gumi a paragrafus.
Az más kérdés, hogy mifelénk nincs elektronikus ellenőrző és üzenetküldés. Így csak mosolyogtam az egyik hozzászóláson. Sőt ki is jelentették, hogy ilyet, amíg ők lesznek be sem vezetnek. Telefonszámot személyiségi jogokra hivatkozva nem adnak meg a pedagógusok. Az iskola portáján át kapcsolhatják a pedagógust, ha elérik. Vagy a munkaidőben lévő fogadóórákra mehetsz személyesen. Az e-mailt, Facebook oldalt nem ismnerik, nem akarják ismerni. Így kicsit egyoldalúnak látom ezt a kapcsolattartási igényt. De ez van. A kockás ing helyett az ilyesmiket kellene megoldani! :-)
Én durvának tartom, hogy mert valaki nem tud elmenni a szülőire ezért elvegyenek bármit is.
Az igazi tanárok, tanárnők tudják melyik szülő törődik a gyerekével és érdekli mi van vele és tudja ki nem. Nem azon múlik el tud e menni a szülőire.
Persze igyekszik a szülő elmenni, de néha hoz olyat a sors, hogy egyszerűen lehetetlen.
De erre van a fogadóóra, ezért van a telefon, vagy a telefon hogy kérjünk személyesen időpontot mikor tudnánk beszélni a tanárral egy 10 percet vagy ha problémásabb többet. De így jó lesz tanárnak is, szülőnek is és nyugodtan meg tudják beszélni.
Én úgy gondolom, nem attól lesz valaki jó és érdeklődő szülő hogy elmegy minden egyes szülőire, pláne hogy tényleg egyszer kétszer fordult elő hogy nem jött össze valami miatt.
Amúgy azt nem értem hogy az internetet miért nem lehet a javunkra fordítani. Mind tanárnak, mind szülőnek sokkal könnyebb, rugalmasabb. Persze ki kell alakítani a szabályokat kit mikor meddig lehet keresni és ezt tiszteletben tartani, vagy ha soron kívüli kérés azt is. Tehát gondolok itt ilyenre hogy ne zaklassuk a tanárnőt face-n és addig ne hagyjuk békén míg nem válaszol. Neki is van családja, neki is vannak gondjai, egyebei.
De ha ő volt olyan aranyos hogy írhatunk neki, akkor igenis tartsuk tiszteletben és csak akkor írjunk neki mikor benne vagyunk a kitűzött időben, vagy ha soron kívüli akkor max írunk neki, értesítjük, de majd válaszol amikor tud, amikor belép, vagy amikor alkalmas neki. Attól hogy ő a face-n van pl attól nem kell írni neki folyamatosan míg nem válaszol abban a minutomban. Neki is van magánélete. De biztos vagyok benne, hogy el fogja olvasni és fog válaszolni, hogy rendben köszöni szépen hogy szóltunk. Vagy ha választ várunk rá, biztos meg fogja írni csak lehet kicsit később.
De úgy gondolom, hogyha be vannak tartva a szabályok, és tisztelet van egymás iránt akkor igenis nagyon pozitívan lehet használni a közösségi oldalakat, mind a magán üzenő részt, mind azt hogy csoportot alakít az osztály és oda írhat minden osztálytag, olyan dolgokat ami az osztályra tartozik, ahhoz kapcsolódik. Oda a tanár is fel tudja tenni a dolgokat amiket szeretne elmondani. A házi feladat megosztására is alkalmas, ez egy osztály közös érdeke, és csak az olvassa akire tartozik. Mindenki lehet még beteg az osztályból és milyen jó hogy fent van, nem kell telefonálgatni stb este nem tudom hány órakor suli után.
Én úgy gondolom ebben van a jövő egyik kulcsa. Csak ésszel kell használni, meg tisztelettel mások iránt, egymás iránt!
Sőt a mai modern világban én már azt is el tudom képzelni, hogyha anyuka nem tud elmenni a beteg baba mellől a szülőire akár telefonon bekapcsolódik skypon vagy ilyesmin. Miért ne? Csak nem fertőz le mindenkit, nem rángatja a babát stb. Ha meg gond van, sír a kicsi, kinyomja, ennyi.
Tudom kicsit így fura ezt most elgondolni, de a jövő effelé mutat. A mi gyerekeink már másképp gondolkodnak és az ő gyerekeik még másképpen. A felgyorsult világ új kihívásokat tartogat, de új lehetőségeket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!