Keves a menzan adott etel?
Nekem boven eleg volt altalanosban es gimiben is. Pl gimiben akkor is degeszre ettem magam, ha csak a levest vagy a masodikat szerettem. Ha mindketto izlett, akkor sem ettem meg mindent, mert rengeteg volt. De nalunk pl a csirkecomb az egy egesz labat takart, tehat felso es also combot is. Emlekszem, egyszer az egyik baratom meg is jegyezte, hogy naluk csak egy darab comb jar ebedre. O olyan suliba jart, ahol altalanos iskola elsotol gimi negyedikig + 2 ev szakma mindenfele korosztaly van. Es naluk ugyanannyit kapott ebedre a 6 eves kislany is, mint a 21 eves fiuk. Ezt en sosem ertettem, ez baromsag..
2016. dec. 18. 20:54
11es vagyok.
Nalunk is tobbet kaptak a tanarok, de majdnem ketszer annyit is fizettek erte.
2016. dec. 18. 20:56
Tanárok nálunk is mindig többet kaptak :) Meg pl. ha túróstészta volt, mi csak kis cukros tejfölt (kis túróval) kaptunk rá. A tanárok meg pörcöt is és mindenből annyit tettek rá, amennyit akartak.
De mondjuk annyira sz-ar volt a kaja, hogy nekem nagyobb adag nem kellett volna belőle. Egy két finomság volt, mindig azt vártuk, hogy mikor lesznek. Egyébként sokszor ehetetlen volt. Amit utáltam, hogy állandóan cseszegettek a tanárok, hogy minek nem esszük meg a levest. Hát azért nem, mert az ki volt mindig rakva az asztalra. Négy főként egy tál, ott állt már ki tudja, mióta, jéghideg volt. Hát köszi, nem hiszem, hogy sokan szeretik jéghidegen a leveseket. Melegen megettük volna.
2016. dec. 18. 20:56
14/21 A kérdező kommentje:
Latom a lepontozok eberek...
15/21 A kérdező kommentje:
Csomagolok neki tobb uzsonnat akkor. Amugy nalunk is meseltek, hogy a tanarok barmennyit ehetnek, illetve, hogy a konyhasnenik napi szinten tobb adag kajat visznek haza, ehez kepest nincs repeta.
édesapám tanár. ő inkább rendel mert ehetetlen mióta se só se bors...de az adagokra azt mondja sose volt panasz, sőt repetát is lehetett kérni ha valamiből maradt (mondjuk nem tudom hogy ez tanári kiváltság e)
2016. dec. 18. 21:09
Nálunk van repeta, nem hordják el a kaját, csak szimplán rossz. És nem a só hiánya miatt. Egyszerűen nem szép alapanyagokból van. Pl. mócsingos hús. Vagy porból készült krumplipüré.
2016. dec. 18. 21:12
18/21 A kérdező kommentje:
Igen sajnos erre is jott tobb panasz. Mocsingos, inas a hus, a minap az egyik diak egy muanyag darabot talalt a rantott halban, a fozelekek fele rantas, sotlan, izetlen. Lehet kiveszem menzarol, mert ennyi penzert en is tudok neki fozni, sokkal jobb eteleket.
Évtizedek óta ugyanúgy kevés a menzán az adag, főleg, ha véletlen normális étel kerül az asztalra. Pillanatok alatt eltűnik mondhatni. Az iskolai menzák adag és minőség színvonala szerintem szörnyű.
2016. dec. 21. 17:56
Lányom osztálytársai is hasonlókra panaszkodtak. Egyszer aztán elmesélte nekem, hogy a többiek szinte érintetlenül vissza is viszik az ételt (rendszeresen). Otthon persze panaszkodnak, hogy milyen kevés az étel, már az osztályfőnökükhöz is fordultak ezzel. Ennyit a hitelességről.
2016. dec. 21. 20:32
Kapcsolódó kérdések: