Adnantok a gyereketeket nem magyar iskolaba?
Noverem szigoruan a nem magyar iskolak kozott keresi azt, amelyikbe a lanyat fogja iratni. Szerinte a magyar oktatasi rendszer rossz, nem nevel eletre, nem motival, nem ad ertekrendszert, es katasztrofalis a nyelvoktatas, muveletlenek a diakok. Szerinte, amit o elert, azt sajat talpraesettsegenek koszonheti, semmi pozitivat nem hozott magaval az iskolabol, gimnaziumbol. A gyerek ovis kora ota gyujti a az informaciot tapasztalatokat a nemet es osztrak oktatasi rendszerrol, budapesti iskolaikrol. Volt bent nyilt napokon is. A tananyag joval intenzivebb, de szerinte, ha a kezdetektol azt zokja meg a gyerek, az lesz neki a normalis, a sztenderd, nem okoz majd gondot. Nem zavarja a tandij se, de szerinte mara mar plane olyan vilagot elunk, ahol egyre ritkabb az okos, muvelt ember, nyelveket magyar ember alig beszel, plane nem jol, es az ebbol a sz..r rendszerbol kikeruloket a tobbi europai orszag azonnal visszadobja.
Nem tudom mit gondoljak errol. Kicsit drasztikus nem?
"Az anyanyelv az, amelyiken a gyerek gondolkozik. A belső beszéd nyelve."
Speciel én három nyelven tudok "belül" gondolkodni, attól függően, hogy épp melyikre állt rá legutóbb az agyam - ergo melyiket beszéltem előtte huzamosabb ideig.
Ezen kívül beszélek egy negyedik nyelvet is, de azt tényleg idegen nyelvként. Nyilván te csak így beszélsz - ha egyáltalán - bármit is, ezért nem tudod elképzelni, hogy van, aki más.
Szóval a butaságodat demonstrálod, de felesleges folytatnod; szerintem mind leszűrtük már, hogy nem vagy egy nyelvzseni.
06.57.
Inkább azt szemlélteted, hogy légből kapott feltételezésekre vagy képes.
Vajon a sértegetést, mint érvelést, melyik nyelvből tanulhattad?
Mondani lehet akármit; a gondolatolvasás -még- nem tudja cáfolni sem, igazolni sem, amit mondasz. Bár, lehet, hogy az MRI azért mutatna különbséget a különböző nyelvek használata közben. De senkinek nem érdeke ilyen vizsgálatokat végezni.
Mellesleg, velem kapcsolatban még a feltételezéseddel is tévedsz, ami kétségessé tesz minden mást is, amit mondasz.
Lehet, hogy érdekeltséged van egy nem magyar iskolában esetleg?
Szerintem igaza van, ha megtehetném, én is ilyen suliba járatnám a gyerekem, de itt, ahol mi élünk (Pécs) nem tudok ilyen suliról, és innen azért Ausztria messze van ahhoz, hogy oda átjárjon. Meg én nem tudok németül, nem érteném, amit tanul, nem tudnék segíteni.
Hála az égnek elég jól elboldogul így is, és szerencsére nagyon jó a nyelvérzéke, a legjobb angolos az évfolyamon (itthon is mindig kéri, hogy angolozzunk, na ebben viszont tudok segíteni szerencsére). De azért neki pláne sokkal jobb lenne például egy skandináv iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!