Hogyan veszitek rá a gyereketeket, hogy felpróbálja a ruhákat a szekrényből?
Megnézni hogy mi lesz rá jó ősszel és mi nem. Hogy tudjátok mit kell venni és mit nem.
Én nagyon nehezen veszem rá a gyerekemet. Most talán pár nadrág már sikerült, de a többi... Sokat változott most nyáron és kénytelen vagyok rápróbálni. Az még hagyján hogy jó e, de hogy hogyan áll, nem e szorítja a hasát. Egy kicsit husi ezért is vagyok nehéz helyzetbe.
Hú,nàlunk megy ez mint a karikacsapàs:) 5 és fél éves kislànyom van,az öltözködés a mindene.
Próbàld úgy,hogy te is felveszel egy-két ruhàt a sajàtodból,mintha most anya is próbàlna.Hàtha bevàlik.
Hát, inkább a hogyan veszem rá, hogy ne próbálgassa. A lányom 15 hónapos, még egyedül nem is tud öltözni, de kiszedi a szekrényből, szenved 5 percig, aztán a kezembe nyomja, hogy adjam rá. Utána a következőt.
Tegnap másfél órán át le-föl öltöztettem, már én untam a végén.
Mennyi idős a gyerek? Ha iskolád, akkor szerintem már elvárható, hogy belássa, az ő érdeke a próba.
Én úgy szoktam, hogy megbeszélem vele, hogy pl. ma este próbálunk, átnézzük a szekrényét. Ebből aztán általában a következő este lesz, de ezt bekalkulálom.
(Tudom, miről van szó, 3 iskolás fiam és 1 lányom van.)
Fogj egy nadrágot, egy pólót egy felsőt, amit mostanában ráadtál és tudod, hogy jó és mérd hozzá a szekrényből a többit. Én sem próbálgatom rá a gyerekre az összes létező ruhát, amit most őszre előveszek a szekrényből. Hiába, ha pakolok, akkor egyet-kettőt felvesz, de mire azt mind rápróbálnám, hát rámenne egy egész nap.:)
Meg amúgy szemmértékre is lehet látni.
Ha meg épp rá akarod adni, de kiderül, hogy mégsem jó már, akkor meg előveszel egy másikat és azt meg elteszed.
Ez a kislányoknak remek játék, de a fiúknak az öltözködés... brr...
Én úgy csinálom, mint az utolsó. Nem az egész szekrényt próbáltatom fel vele, hanem a legutoljára, leggyakrabban használt méretet. pl. ha az eddig hordott nadrágok 104-esek voltak, akkor csak egyet próbál fel belőle, a többit hozzámérem. Felső ugyanaz.
Sokszor folyamatosan pakolom a szekrényét, mert amin látom, hogy már nagyon passzos, szorít a derekánál, csak bokáig ér, azt mosás után már vissza sem teszem, megy a gyűjtőzsákba és be a szekrénybe.
Nekem 4 gyerkőc van, hatalmas ruhatárral. Fejenkènt több, mint 50 nadrág, 60 póló, ès a többiböl is ilyen mennyisèg, cipőből 10-15 pár fejenkènt. Lehetetlen mindet rájuk próbálni. Egy hetünk rámenne. Èn úgy szoktam, hogy kiveszek egyet egyet, összemèrem a többivel, ha kicsi, megy az eggyel kisebb szekrènyèbe, mert egy mèret van csak köztük. Imádnak öltözni, de a ruhapróbát nem vállalnák be.
A másik, hogy èn úgy vásárolok, hogy ha elèrünk egy mèretet, akkor a már a következőből vásárolok. 9 èves a legnagyobb, eddig tökèletes volt ez a módszer.
Én sem szoktam az egész szekrényt rápróbálni azért. :)
Meg szoktam menet közben is kirakni.
De most volt vagy kb. 10-20 db ruha vegyesen amit végképp nem tudtam felmérni.
Meg nehéz mert elég husi, de talán mintha most nyúlt volna.
Volt már olyan régebben, hogy félretettem ruhákat amit kinőtt úgymond, de aztán mikor megnyúlt újra tudta hordani.
Meg valahogy régebben könnyebben ment nekem ez.
Most valamiért nem. Pedig próbálok ügyeskedni menet közben is.
Próbálom vele megbeszélni mert már nem kicsi, de nagyon nem bírok vele. Pár ruha sikerült, nem sok lenne hátra de egyszerűen nehéz vele most. Lehet el is halasztjuk holnapra a többit. Nem bírom már cérnával.
Amúgy kiskorában nem volt vele semmi bajom, olyan ügyesen meg tudtuk próbálgatni azt a pár ruhát. Neki is volt olyan időszaka hogy akkor mindent kipakolt és próbált. :)
Aztán nem győztem pakolni. :)
De jó is lenne most abból egy kicsi!
Köszönöm a válaszokat és még várok. Igyekszem türelmes és jó anyuka maradni ami nem könnyű. :)
Nálam is épp ma volt a szekrény pakolás, és nem túl próbálgatós kedvű fiam van. :)
Én is ezt az össze méregetős módszert alkalmazom, illetve nem adom rá csak elé rakom, azt azért úgy látom hogy rövid a szára-ujja, az meg hogy derékbe jó-e arasszal széthúzom és azért az nagyjából látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!