Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolaérettség vizsgálatánál...

Iskolaérettség vizsgálatánál van valami, ami bevált?

Figyelt kérdés
Kislányom június végi születésű, az óvónőkkel nem lehet kommunikálni, ki van adva neki, hogy minden 6. évet aug. 31-ig betöltőt iskolaérettnek kell nyilvánítaniuk. Mivel tudnám a szakértő bizottságot meggyőzni, hogy ne engedjék iskolába a gyerekem? Persze sok mindenben kis ügyes, csacsogó kislány, de a szobatisztasággal még vannak gondok, eléggé fáradékony, és néha az érzelmeit sem tudja még megfelelően kifejezni.
2016. dec. 11. 19:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

jesszusom...mi bajotok van?? Egy szülő ezt érzi, az óvónőknek meg pl. nálunk az oviba szintén ez van, hogy minden gyereket rugdossanak ki, menjenek suliba, mert kell a hely a kicsiknek..

Én elvittem a nevelési tanácsadóba, és ott felmérték,kérhetsz mint szülő ottani iskolaérettségi vizsgálatot, mert amit az oviban csinálnak, az egy lófng, mindenki átment rajta, röhej, mert ugye ez is volt a cél, és az ovi saját ottdolgozó pszichológusa csinálta... Elmondtam mit érzek, hogy szerintem egyáltalán nem érett, és figyelmetlen, kell neki még egy kis idő... nálunk is agyilag érett volt, de szociálisan nem, meg pl. kijött a vizsgálatok alatt, hogy enyhe fokú figyelemzavar is van, szóval hallgass magadra..

Ott adtak papírt, azért mondjuk kellett kicsit könyörögnöm, és járhat fejlesztő tornára is, amit imád...

Ezen kívül elvittem, és egy totál privát helyen is felmérte egy pszich-mozgásterepauta, o is adott egy hivatalos jellemzést, és hogy nem tanácsolja.

A 2 papírral kértem egy privát fogadóórát az óvónőhöz, és mondtam mosolyogva, hogy köszönöm a munkájukat, de hát izé, 2 helyen is ez van...

akkor hogy is van ez?

akkor kezdett habogni, én meg mondtam, ha kell tovább is viszem, a nevtan támogat.

De már nem kellett, másnak az óvónni mosolyogva mondta, hogy átgondolta, és tényleg a kislány kicsit éretlen, jobb lenne, ha maradna még 1 évet..:_D Viccccc...

2016. dec. 27. 18:48
 12/12 anonim ***** válasza:
A fiam júniusi születésű. Mi csak hét évesen engedjük suliba. Sajnos nem tud még folyamatosan hosszabb ideig koncentrálni. Mi a háziorvos és az ovi segítségét kértük. Kapunk papírokat és évvesztes lesz. Szerintem ez nem okoz majd törést, mert a csoportból többen is hasonlóan cselekednek.
2017. jan. 8. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!