Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 6,5 évesen kezdené az iskolát...

6,5 évesen kezdené az iskolát a lányom. Maximum 16kg lesz akkor. Bírni fogja?

Figyelt kérdés

2016. nov. 11. 10:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%

Én csak megerősiteni tudlak abban, h nem lesz könnyű neki. Igen a fizikai megterhelés miatt.

Az én fiam épp az alsó határon volt, de akkor is nagyon nehéz volt neki az iskola táskája, pedig állóképessége kiváló!

Sportol ő is ovis kora óta. Örökmozgó gyerek... De a fizikai megterhelés sok volt volt neki...

Hogy e miatt lett e gerincferdülése, nem tudom.... viszont hátizom erősítő gyakorlatokat kellett csinálnia... szóval biztos van köze a nagy súly cipeléshez...

2016. nov. 11. 11:44
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

Mi egy évet visszatartottuk, 110 cm és 15.5 kg volt amikor az iskolaérettségi vizsgálat volt, tavaly decemberben.

Szellemileg, lelkileg teljesen érett de testileg nem. Hiába ment volna ha nem bírta volna testileg. Azért fárasztó tud lenni 5x45 percet végig ülni, tesizni mellette. Így is van gerincferdülése.

Hetente 2x jár úszni, heti 3x van gyógytorna. Most ott tartunk ha iskolás lesz teljes felmentése lesz tesi alól.

Közösen hoztuk meg vele a döntést mit szeretne. Nyílt héten idén tavasszal elaludt a harmadik órán a suliban. Nem tudom jövőre mi lesz.

2016. nov. 11. 11:54
 13/26 anonim ***** válasza:
17%
Remélem eszedbe nem jutna majdnem 8 évesen iratni elsőben. Minimum 2. osztályban a helye egy értelmes ennyi éves gyereknek. 6,5 évesnek pedig az iskolában. Amelyik nem alkalmas rá, annak fogyatékossága van vagy a szülei rosszul nevelték.
2016. nov. 11. 13:22
 14/26 anonim ***** válasza:
17%
Amúgy nála sokkal kisebb osztálytársam 6 évesen kezdte az iskolát, én 5. Sőt, voltak még kevéa kilóval gyerekek. Érdekes, hogy mi bírtuk a tesit és az iskola táskát. Órán is tudtunk figyelni.
2016. nov. 11. 13:24
 15/26 anonim ***** válasza:
42%

Az én kislányom 6 évesen és 8 naposan kezdte.

Mi is rengeteget agyaltunk ezen, hogy mi legyen. Ő is picike termetre. (Bár vicces, hogy egy kislány még nála is alacsonyabb).

Viszont mivel van nagyobb testvére elképesztően akart menni már. Ezzel párhuzamosan az ovi nagyon rossz volt neki. Ha visszatartjuk még egy évig, akkor ovit kellett volna váltani.

Egy művészeti iskolába jár, ahová volt alkalmassági vizsgálat is. Ott azt mondták, hogy mindenben megfelelt, de mivel pici, fogjuk vissza egy évet, akkor már felvételizni sem kell majd, csak majd jelentkezünk...

Hát erre elbizonytalanodtunk. Elvittük egy fejlesztőközpontba és kértünk "iskolaérettségi vizsgálatot" magán vonalon. (Én az óvónők tanácsában nem bíztam, mert az óvónő abban az oviban már a nagyobb gyerekemnél is kifejtette, hogy szerinte MINDEN gyereknek az a jobb, ha marad még egy évet oviban, holott ez azért nincs így.)

Az egy másik kérdés, hogy mondjuk ideális az lett volna neki, ha "januárban van szeptember", de hát ezt megváltoztatni nem lehet, dönteni meg kell.

Alkalmasnak találták, így visszamentünk az iskolába, és elmondtuk, hogy egy évre nem szívesen vinnénk másik óvodába, viszont ott nem maradhat még egy évet, mert már a nagycsoportot végigkínlódtuk...

Erre mondták, hogy rendben, akkor átgondolják, és végül felvették.

MOst már másodikos, és nem látom, hogy sok hátránya lenne.

Persze vannak nehézségei, de ezek pont nem a méretéből adódnak. Amúgy meg szereti az iskolát, és jól érzi magát ott.

Én is későn érő vagyok, és áprilisi, akkoriban nem lehetett választani, állítólag 98cm-es voltam elsőben...

2016. nov. 11. 13:33
 16/26 Vilcsianyuja ***** válasza:

Hát, én nem tudom. Egy 112 cm-es gyereknek még az iskolapad is lehet, hogy magas, én megnézném nyílt órán, hogy kényelmes-e neki a pad, leér-e a lába a földre. Jó 10cm-rel kisebb egy átlagos iskolakezdőnél, és az azért nem kevés. És baromi nehéz tud lenni az iskolatáska sajnos. Azon kapok hülyét, hogy van külön matekkönyvük, matek-feladatkönyvük, meg persze a hagyományos matekfüzet. Van olvasókönyv, olvasó munkafüzet (mi a tökömnek itt is kettő külön, azt nem értem), meg van írás munkafüzet. És hozzá persze a hagyományos vonalas füzet. Akármilyen vékonyra gyártják, akkor is sok, és felesleges. A mi időnkben vinni kellett egy kockás, egy vonalas füzetet, meg az olvasókönyvet. Van némi különbség. Én egyszer lemértem, 4kg volt a táska uzsonnával, könyvekkel, tolltartóval együtt.

Régebben volt egyébként magassági határ, de eltörölték. Nem emlékszem a konkrét értékre, de szerintem 112cm-nél nagyobb volt.

2016. nov. 11. 13:51
 17/26 anonim ***** válasza:
42%

Az tény hogy sok a fölös könyv, de nálunk ha 4-ig van bent a gyerek, akkor semmit nem kell haza hozni, csak az üzenő füzetet kb. meg persze koszos tornacuccot. (Mi abból is megbeszéltük vele, hogy a cipőt kiveszi és bent hagyja, úgy nem vészes). Ha meg elhozzuk tanulóidő előtt, akkor tudjuk hozni a táskáját mi felnőttek, vagy én csináltam olyat is, hogy néhány könyvet kiszedtem és átraktam az én táskámba.

A padok mérete is változó, a mi sulinkban az 1-2 osztályosoknak másfajta pici pad van, aztán 3-4-ben váltanak, szóval van, ahol erre figyelnek. Biztos hogy neki elsőben már leért...

Egyébként nekünk a tanácsadóban azt mondták, hogy a készségek ill. a figyelem-koncentráció mellett a legfontosabb kérdés az, hogy szeretne-e iskolába menni a gyerek vagy nem.

Amelyik vágyik rá, az jobban bírja, amint amelyiket szemmel láthatólag nem érdeklik még az iskolás dolgok.

2016. nov. 11. 13:59
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

A 47%-s válaszoló meg egy bunkó, mindenhova jön ezzel a fogyatékossági dumával! Nem unod már?

Valószínűleg neked nem vált be a korai iskolakezdés, ezért pedálozol annyira mellette!

Ezt mindenképpen Megbeszéljük az óvónőkkel!

Még én sem tudom mi legyen, eddig szó sem volt arról hogy ne menjen. Viszont mindkettő tanító ismerősöm szerint kicsi. (szerintem azért annyira nem, de tény hogy törékeny alkat)

2016. nov. 11. 14:51
 19/26 anonim ***** válasza:
69%
Ha most 112 cm akkor majdnem 1 év alatt azért nől még min. 5-6 cm-t
2016. nov. 11. 17:11
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Én visszatartanám

Eleve az iskolatáska a könyvekkel együtt kb.10 kiló

Én úgy tudom az alsó korhatár 20 kiló

Hogy lehet csak 16 kiló 6,5 évesen?

Az öt éves lányom 17 kiló

2016. nov. 13. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!