Nehéz a felvételi nyolcadikban? És hány iskolát lehet megjelölni maximum?
Nem szabad rástresszelni, nálam is ez volt a baj idén és alig tudtam koncentrálni. Legyél nyugodt, magabiztos és gondold azt végig, hogy sikerülni fog és jó lesz az eredmény!:)
Ha gyakorolsz rá sokat, akkor nem lesz nehéz..csatlakozom az előttem lévő fiúhoz, hogy csináld végig az összes eddigi feladatsort. Ha pedig van lehetőség a sulidban előkészítőre, akkor menj el, nekem sokat segített az is. 14/L
Gyakorolj rá és menj előkészítőkre ha van! én másik suliba is jártam előkészítőre! Ha pedig nem lett olyan jó a felvételid mint szeretted volna vagy kevesebbet teljesítettél mint amire képes vagy, ne kenődj el:)) készülj a szóbelire és ne ad fel!
Erre van egy sztorim ha érdekel leírom:)!
15/L
21:50-es, engem nagyon érdekelne
Amúgy szerintem a felvételi nem nehéz, 4,5-ös átlaggal lazán bekerültem egy viszonylag jó gimibe.
Én vagyok a 21:50-es. A történet pedig.
Én most leszek 9.-es vagyis tavalyi tanévben felvételiztem. Van egy barátnőm aki még 7. év végén nem tudta hogy hova menjen tovább gimibe éppen ezért nem is hajtott annyira az év végére a jó jegyek miatt.(Ugye a hetedik év vége is beleszámít a legtöbb suliba a pontszámokba). A barátnőm amúgy egyáltalán nem buta sőt kifejezetten okos, egyéni a gondolkodás csak lusta. Aztán (ha jól emlékszem) 8.elején kinézett magának egy sulit ahová menni akar. A Suli kéttannyelvű nehéz bejutni,nincs szóbeli vagyis még nehezebb és nem Pesten van vagyis kolisnak kéne lennie(Pestiek vagyunk). Nézte a suli honlapját meg minden, jaa és valami ország nem tudom hányadik legjobb kéttanyelvűje. A lényeg az hogy nagyon hajtott rá,csinálta a felvételi feladatokat stb... Viszont a félévi jegyei nem lettek kitűnőek és lett pár rosszabb jegye is (nem nagyon rossz). Amikor megírtuk és kikaptuk a felvételit teljesen el volt keseredve hogy kevés pontot ért el meg, hogy nem veszik fel meg nincs meg az elég pontszám. Aztán kirakták az ideiglenes rangsort és valami 106.volt és 60-at vettek fel. Ekkor már biztos volt hogy nem veszik fel, de azért még egy kis reménye volt. Aztán vártunk.(Egy idő után ugye kirakják a véglege rangsort és hogy tudod meg hogy felvettek-e) Már mindenkinek kiküldték,nekünk is , de az ő sulija nem jelentkezett. Persze mi biztattuk, hogy ne adja fel meg minden. Aztán volt egy nap amikor beletörődött, hogy ő nem fog abba a suliba járni és, hogy nem vették fel. Teljesen el volt keseredve. Aztán délután kiírta az iskola a rangsort és kiderült hogy felvették. Akkor amikor már azt hitte, hogy nem veszik fel és amikor már feladta teljesen!!:)) Bocsi hogyha untatósan írtam, sajnálom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!