Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen iskolát válasszak...

Milyen iskolát válasszak gyermekemnek?

Figyelt kérdés

Kislányom jövőre 7 évesen kerül majd iskolába. Jelenleg egy kis csoportlétszámú magánoviba jár ahol én is dolgozom.

Nagyon eleven, életrevaló kiscsaj, aki annyira még nem törődik a számok, betűk világával, de azért érdeklik a feladatok, nagyon sz€pen színez és rajzol. Most kezdtünk el balettozni mert a mozgása megkívánja hogy kicsit finomítsunk rajta. Nagyon magas és súlyra is is megfelelő. Minap voltunk a nevelési tanácsadóban, ahol nagyon megijesztettek. A felmérés arra mer következtetni, hogy lesznek figyelembeli problémái. Párommal mindketten nehezen tanultunk, de ő végül taná r én pedig nevelő lettem. Tudjuk, hogy nekünk is volt problémánk a figyelemmel és sokszor elvesztünk a tanórán. Most fejlesztő tornát írtak elő heti 2 alkalommal lányomnak, hogy erősítsük testileg és lelkileg.

Ti milyen iskolát választanátok neki? Kis balatoni városunkban van két magániskola ahova nehéz bekerülni (12 fős osztályokba) és ráadásul drágák is, és több állami ahol 25 fős osztályok vannak amit meg nem ajánlanak neki a frontális oktatás miatt... Nehéz... Ti mit tanácsoltok???

2016. okt. 1. 17:56
1 2
 1/11 anonim válasza:
62%
Én nem iratnám magániskolába.
2016. okt. 1. 18:16
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Tanító nénit kell választani. Róluk érdeklődnék, majd ennek függvényében választanék iskolát. Biztos lesznek nyílt napok, ott megismerkedhetsz/beszélgethetsz velük.
2016. okt. 1. 18:22
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Bemennek nyilt napra es megprobalnam elkepzelni azt a tanito nenit, atmoszferat az en gyerekemmel. Ahol ugy erzem, hogy mukodne, oda vinnem. Harom sulit neztem meg igy es nem volt nehez a dontes. Szinten 7evesen ment a lanyom, 1,5 ev tsmt tornat kovetoen. Terelodik kisse most is a figyelme de eddig kopkopkop minden oke.
2016. okt. 1. 18:38
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
A mi családunkban, rokonságunkban minden gyerek kéttannyelvűbe jár óvódától. Ez vált be. Ha lesz gyerekem, enyém is ilyenbe fog járni, mert sok előnyét tapasztaltam saját magamon is. Iskolát kell választani, nem tanárnőt. Hiába jó a tanár, ha sok buta, lusta osztálytárs van. Csak vissza fogják a gyereket.
2016. okt. 1. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyenek a magániskolák, amikről írsz, az én kislányom Waldorf iskolába jár, nagyon szeretjük, nem méricskélik őket egymáshoz, hagyják, hogy a saját tempójukban haladjanak. Imád iskolába járni, már harmadios, szépen haladnak, de nem stresszelik őket.
2016. okt. 1. 22:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Tánc helyett vagy mellé olyan külön órát választanék ami a figyelmét köti le. Rajz sakk, labda játékok ilyesmik. Van még időtök bőven, ne aggódjatok.

Fiam magánsuliba jár Keszthelyre, 14en vannak egy osztályban, de amint kiderült versenyistálló. Váltani fogunk Waldorf sulira félévkor.

Hiába vannak kevesen, magasabbak az elvárások, a gyerekeket méregetik egymáshoz. Ha valaki gyengébb képességű már lenézik.

2016. okt. 1. 23:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Várjál félévet ezel kérdésel ,majd ha látod hogy tavaszal hogy áll figyelme meg minden akkor gondolkodjál el rajta.
2016. okt. 2. 07:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Fejlesztő tornának tsmt-t írtak elő? Nyomjátok azt, sokat segít a figyelemfejlesztésben.
2016. okt. 2. 08:32
 9/11 anonim ***** válasza:

Magániskolába ne. Ezt tapasztalatból mondom. A tanárok bértáblát kapnak, és semmi extra tudással nem rendelkeznek az állam sulikhoz képest. Tehát se motiváció se extra szaktudás, hogy a problémásabb gyerekeket kezelni tudják. Ablakon kidobott pénz, hidd el tapasztalatból beszélek.

Soknak tűnik a 25 fő, az igaz, de ha jó a tanító néni, akkor tudja kezelni a helyzetet. Mindenképp beszélj velük, kérdezd meg az iskolát, hogy milyen helyi fejlesztési lehetőségek vannak. Én oda vinném, ahol van gyógypedagógus és a tanító néni nem kap frászt a gondolattól is, hogy figyelemzavaros a gyerek.

Amúgy való igaz, hogy ez 1 év alatt még nagyon sokat változhat.

2 figyelemzavaros kisgyerek anyukája

2016. okt. 2. 19:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók! Nagyon sokat segítetettek! Kicsit meg vagyok ijedve, de szerintem várok tavaszig, amikor a nyílt napok lesznek!

Addig is fejldünk, sokat gyakorolunk és nem stresszelek!!! Igaz, tanárt kell válsztani, nem intézményt, de az is fontos..

Kösz[nöm, hogy időt szakítottatok rám!!! Nektek minden jót kívánok!!!

2016. okt. 2. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!