Fejtetuvel iskola?
Ma derult ki,hogy az egyik osztalytars tetves.
Es anyukam azt mondja,hogy ezzel nem kell otthon maradni a gyereknek,mehet suliba,csak az iskolai vedono fokozottabban figyeli az osztalyt.
Tenyleg igy van?nem szeretnem ha hozzank is kerulne a tetukbol.
Ha hetfon jon a kisgyerek,akkor jogosan akadunk ki,vagy nem szolhatunk?
Persze, hogy mehet, le kell kezelni es ennyi !
Hogy derult ki ? Szombaton ? Volt kezelve ?
Ilyenkor egyebkent a tobbieket is figyelni kell, es kezelni ha szukseges.
Nektek nem volt ilyen eset kiskorodban ?
En meg eletemben nem talalkoztam tetuvel.szerencsere.
Facen van egy csoport az osztalynak,abban irta ki az egyik szmk-s szulo,hogy nezzuk at a gyerekeket.
Gondolom az erintett anyuka neki szolhatott.
Es ha le lett kezelve akkor mar nem fertozi vegig az osztalyt?
Nem, de lehet tobb kezeles kell.
Egyebkent nem kell ezen annyira kiborulni, ez tipikus kozossegi dolog, minden iskolaban es ovodaban felbukkan.
Na igen.mindenki kezelje le,csak nalam is,meg tobb anyukanal is van otthon egy pici baba.nalam 5 hetes...
Azert neki meg egyaltalan nem hianyzik.persze,barkivel megeshet...alirom.
Az a helyzet, hogy nalunk ugy mukodik, hogy eleg diszkreten kezelik. A vedono atnezi havonta a gyerekeket a suliban. Akiknel talal, hivja a szuloket.
En vettem tetuirto szert es hozza valo surufesut.
Szia!
Szerintem,ha megy akkor mindenképpen szólj a gyerek szüleinke hogy tetvesen NE vigyék iskolába a gyereket!
Kezeljék le és 3-4 napig tartsák otthon.
Ha az iskola védőnője úgy ítéli meg hogy már nem tetves akkor mehet.
Nálunk így működik és soha nem terjed tovább a tetű
Persze ez igényesség kérdése
Elvileg nem zárható ki tetves gyerek a közösségből, keressetek rá!
A mai tetű írtó szerek nagyon hatékonyak, nem kell rövidre vágni a hajat. Az oviba sajnos elég sűrűn előfordult, kislányom is - és tőle én is - elkaptam. Ha észrevették és lekezelték a gyereket, már nem fertőz. Csak a kifejlett tetűt lehet elkapni, a serke és az imágó állapotúak nem fertőznek!
Inkább Facebookon kérdezzetek rá, minthogy a gyerektől számonkéritek, hogy miért ment be iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!