Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért nem engedi sok szülő a...

Miért nem engedi sok szülő a 6 éves gyerekét óvodába?

Figyelt kérdés

Minket is érint ez a kérdés, mert jövőre iskoláskorú lesz a lányom. Viszont azt tapasztalom, hogy a szülők nagy része az óvónőket rábeszélve nem engedik a gyereküket még 6 és fél évesen sem iskolába, hogy had maradjon gyerek, még túl kicsi az iskolához, túl nagy a követelmény...

Az én lányom júliusban lesz 6, akkor ne menjen iskolába, hiába tanköteles korú és értelmes? Miért maradna egy vegyes ovis csoportba a legnagyobbként, hogy 1 évig unatkozzon?

Döbbenten hallgattam, hogy sok osztályban az áprilisi, májusi gyerekek már a legfiatalabbak, szinte minden gyerek már kora őszre betölti a 7. életévét. Ez miért van így?

Én augusztusi vagyok, és emlékszem, hogy épp, hogy 6 éves lettem, már kezdtem is az iskolát, ráadásul tagozatos iskolát. Mindig jó tanuló voltam, soha semmi gondom nem volt, nem maradtam le, pedig én voltam a legfiatalabb.

Mi változott azóta, hogy 1 évvel később kezdik meg az iskolát a gyerekek? Mi indokolja?

Az is elég ijesztő, hogy sok gyerek már úgy megy iskolába, hogy tud írni meg olvasni. Ezt a szülők tudatosan csinálják? Nem azért megy iskolába, hogy ott megtanulja lépésről lépésre?

2016. szept. 21. 22:47
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Keress rá arra, hogy "szerzői jogok", és megkapod a választ.
2016. okt. 3. 07:59
 32/33 anonim ***** válasza:

Jó; de az a weboldal eleve azt ajánlotta, hogy ott el lehet olvasni.

Nem tanításra, tanulásra, csak egyszeri elolvasásra, on-line szeretném látni.

2016. okt. 3. 16:41
 33/33 Kései Sirató ***** válasza:
47%

A gyerek veszít egy évet?

Mégis miből?

A lányom fogorvosi egyetemre jár.

6 évesen ment iskolába, 18 évesen érettségizett, 23 évesen megszerzi a diplomát.

Manapság a szülők 7-8 évesen adják a gyereket suliba, 20 évesen érettségizik, majd az egyetem időszaka alatt se arra ösztönzik, hogy amit 5 év alatt el lehet végezni, azt 5 év alatt végezze el, ez a tendencia egyre rosszabb.

És visszatérve arra, hogy miért veszít egy évet: nos ezért: egy évvel később végez.

Ha megbukna, akkor tudnád, miről van szó, így nem akarod tudni és felelősnek se akarod érezni magad ebben a kérdésben.

Ha iskolaérett és minden rendben és akar is menni a gyerek iskolába, akkor milyen érv miatt érdemes visszatartani? még egyetlen értelmes érvet se olvastam.

2016. okt. 6. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!