Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Gyermeketeknél első osztályban...

Gyermeketeknél első osztályban sok olyan tanuló volt/lesz, aki 8 éves elmúlt mire befezezte az első osztályt?

Figyelt kérdés
Ez ritka vagy általános manapság?

2016. szept. 2. 09:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%
Az én fiam decemberben lesz 8 éves és tegnap lett elsős. Ennek oka van, de nem részletezem. Ha iskolaérett lett volna tavaly, akkor ment volna iskolába. De az ovis társai szinte kivétel nélkül 4 évig voltam ovisok, és már mindenki elmúlt 7 éves, mire suliba ment. Itt nálunk az a fura, ha abban az évben megy iskolába, amikor a 6-ot tölti.
2016. szept. 2. 17:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Lányom Augusztus 20.-án töltötte a hetet és most ment másodikba. Sok az osztályában a 8 éves, de nem lóg ki közülük egyáltalán.
2016. szept. 2. 17:23
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
Az én kisfiam most kezdte a sulit 7 és fél évesen. Tavaly ment volna, de miután kiderült, hogy a 22 fős ovis csoportból 14 gyerek marad meggondoltuk magunkat, így ő lett a 15. Attól tartottam, hogy ő lesz a kicsi az osztályban.
2016. szept. 2. 19:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Eléggé vegyesek! Semmi esetre sem gondolnám, hogy aki 8. életévét tölti be az első osztályban, az fogyatékos lenne! (reagálva egy hozzászóló megjegyzésére).
2016. szept. 2. 20:45
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyre általánosabb! Több ismerősöm van, akik 2 évesen már bölcsibe hordták a gyereket, iskolát viszont betöltött 7 évesen sőt 8 évesen kezdték. Megmondom őszintén nem értem. Közel 20 évesen fognak érettségizni? Egyik gyerekem őszi, így évvesztes lesz, a másik nyári, így ha betölti a 6-ot megy isibe.
2016. szept. 14. 15:10
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

„…a másik nyári, így ha betölti a 6-ot megy isibe.”

A nyári gyereked is évvesztes lett volna még 10 éve, mikor az adott év május 31-ig kellett betölteni a 6-ot az iskolakötelessé váláshoz. Ergó ő abban a szeptemberben, mikor a sulit kezdte volna, már betöltötte volna a 7. életévét.

Most épphogy az tendencia, hogy mindenkit minél hamarabb akarnak iskolába íratni – legalábbis az állam erre ment rá az újabb változtatással az iskolakötelességről. Az intézmények is próbálják „kirakni” a gyerekeket mihamarabb, mivel nincs elég helyük. Persze azért megoldható, hogy akinek szükséges az maradjon – és higgyétek el, van olyan, aki (bár nem „fogyatékos”) milliószor jobban jár, ha nem megy 6 évesen suliba.

2016. szept. 15. 14:09
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi külföldön élünk. 6 évesen kezdik az iskolát, néhányan 7. Senkit nem ismerek, akinek hátránya lett volna belőle. 8 éves húgom 3. osztályos. Kétnyelvű iskolában. De magyarországi rokonaim is 6 évesen kezdték. Az is, aki idén.
2016. szept. 15. 15:47
 18/18 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Én is 6 évesen mentem suliba 20 évvel ezelőtt. Nem voltam hátrányos helyzetben a korom miatt. Nálunk akkor régen nem voltak ilyen halasztások, voltak évvesztesek és kész.
2016. szept. 23. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!