Szerintetek, ha egy erősebb iskolába iratnánk gyermekünket, érdemes megvárni, hogy 7,5 évesen kezdje?
Ja és annyit, hogy értelmezd a szöveget, amit irtam! Külföldön, ahol 4-5 éves kortól van iskola, ott óvodai nevelés is van. Nem olyan, mint nálunk.
Több országban csak 7 éves kortól lehet egy gyermek iskolába!
Szóval szerintem a gonosz beszólásodat vidd máshova, én normálisan kérdeztem!
A lányom volt az óvoda legokosabb gyereke. A legszebben rajzolt, a verseket egyszeri hallás után tudta. 3 éves kora óta nem aludt már napközben, így már az utolsó évben szenvedés volt az ovi, a játékok nem kötötték le, és utálta az alvást.
Az iskolaérettségi vizsgálaton mindenben kiválóan teljesített, eszünkbe sem jutott, hogy visszatartsuk.
A suliban ennek ellenére ő volt a legfiatalabb gyerek, a fele már úgy jött iskolába, hogy otthon megtanították írni-olvasni. Hatalmas hátránnyal indult a gyerek, elég hamar megbélyegezték, lassú. Utál suliba járni, az utolsók közt kullog. Időközben kiderült, hogy figyelemzavaros.
Azt is olvastam utólag, hogy az óvodai iskolaérettségi vizsgálatok egyáltalán nem alkalmasok arra, hogy kiszúrják, ha a gyerek még nem iskolaérett, vagy tanulási problémái vannak. Egy diszlexia pl. nem derül ki oviban szinte soha.
Valóban szerintem is nagyon nehéz az iskola. A mi időnkben délig volt tanítás alsóban, aztán napközi. Most du. 3-ig van órájuk, 1 óra napközi. Első osztályban soha nem végzett a leckével a napköziben, még otthon is minden nap tanultunk. Persze a 7,5 éves társai nem mind küzdöttek ilyen problémákkal, de nekem az a benyomásom, hogy ezek a követelmények egyáltalán nem felelnek meg egy 6 éves gyereknek.
Persze értem, hogy nagy a dilemma, mert az ovi meg már nem való nekik. A fiam most 6 éves, eszemben sem volt suliba adni, bár ő nagyon pösze is, még jár logopédiára. De már nagyon unja, már most minden reggel hiszti van az ovi miatt, nem akar aludni, unatkozik. Nehéz évünk lesz vele...
Sajnos az oktatási rendszer nagyon rossz, a gyerek így is úgy is megszívja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!