Hátrányos helyzetben lesz e a gyerekem, hogy 7 évesen kezdi a sulit?
Szerintem meg minél később kezdi, annál jobb.
Több gyerekpszichológus szerint egy 6 éves gyerek nem képes 45 percen keresztül figyelni! Túlzóak az elvárások, és aztán jön a kudarcélmény.
Én beadtam 6 évesen a lányomat suliba, de nagyon megbántam.
Szia!
Keress majd olyan tanítónénit, aki differenciál (külön, önálló feladatot ad annak a gyereknek, aki előrébb tart és csak unatkozna). Ez neki elég sok pluszmunka, de lehet ilyet találni.
Lányaim nyári születésűek, betöltött hét évvel kezdték a sulit. Fiam viszont úgy, hogy elsős korában, decemberben már a nyolcat töltötte.
Egyiknél sem bántam meg, sőt nem is engedtem volna egyiket sem korábban iskolába menni.
Az én csemetéim is - mint mindenkié - értelmes, eszes kölykök voltak kiskorukban is, de 45 percet nem tudtak volna a fenekükön ülni hat évesen, az biztos.
És ahogy már más is írta: a tavaszi gyerekeket is visszatartják a szülők, legfiatalabbnak lenni viszont lehet, hogy rosszabb lenne, mint hét évesen kezdeni az iskolát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!