Első osztályos vagy alsó tagozatos gyermeked hord-e karórát?
Elsős gyerekem nem. Nem is ismeri az órát.
Negyediktől hordták a lányaim.
Szerintem tankönyv és tanítófüggő, hogy mikor tanulják.
Kisfiam most másodikos, tavaly tanulták az órát, félórát, idén már mindent. Nem kerül bele a dolgozatba, (tehát nincs számonkérés belőle), de sokat előveszik. Szülőin szólt is a tanító, hogy bátran kérdezgessük otthon is, hogy épp mennyi az idő.
A fiam egyébként nagycsoportosan tanulta meg az óra leolvasását, mert vágyott egy Lidl-ben kapható foci vb-s karórára, és ez volt a feltétele, hogy megkapja. Kb. 1,5 napot gyakoroltuk vele a magyarázat után.
Oviban hordta egy darabig, de az iskolába nem vitte soha, valahogy őt zavarta a karján, és a tanteremben úgyis van falióra.
Csak tavaly volt egységes a tankönyv, most másodikban egészen másfajta könyvből tanulnak. (tán engedtek a szigoron egy kicsit)
De a tanító szerencsére sokat tehet, hisz feladatlapokon vagy csak egyszerűen azon a kis műanyag óralapon is ügyesen megtanulják a gyerekek az órát, nem kell annak feltétlenül a tankönyvben szerepelni. :)
Nekem nagycsoportos a fiam, remélem, lehet órát hordani már elsőben, mert ő nagyon szereti, de egyelőre csak hétvégéken hordhatja, oviba nem szeretném, ha elvinné.
Ismeri az órát már 5 éves kora óta, és meglehetősen óra és naptár függő :D
Bár már felnőtt vagyok, én is hordtam karórát ált. suli alsó tagozatban és néha oviban.
Sokáig ilyen filléres óráim voltak amiknek rendszeresen széthullott a szíja, így megesett hogy egy-kettőt el is hagytam. Általános iskola harmadikosként-negyedikesként kaptam meg az első "komolyabb" órámat édesapámtól. Egy Casio számológépes/menedzserkalkulátoros óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!