Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyire lehet a Nevelési...

Mennyire lehet a Nevelési Tanácsadó iskolaérettségi döntésében bízni?

Figyelt kérdés
Volt olyan,hogy ott azt mondták, iskolaérett, de később kiderült, jobb lett volna, ha mégis marad az óvódában még egy évet a gyerek? Bizonytalan vagyok, menjen-e iskolába a kisfiam (májusban lesz 6), de a Nev Tan szerint mehet. Van olyan, aki megbánta, hogy korán iskolába küldte a gyermekét?
2016. márc. 20. 06:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

„…több játékot igényelne, több pihenést, de a tanítónő a többség igényeit fogja nézni, ezért kerülhet hátrányba, mert rá kevésbé lesz tekintettel, vagy elkönyveli, hogy ő egy lassú gyerek.”

Ahogy az előttem szóló írta, ezek pont nem életkorhoz kötött dolgok. A fiam 7 lett nyáron, majd szeptemberben ment iskolába – nem várta egyáltalán, és totál nem érdekelte előtte semmilyen tanulással kapcsolatos dolog, csak a játék. Más gyerekek már simán olvastak, mikor ő csak tanulta, szorongtam is kissé, hogy mi lesz (öt év távlatából azt mondom, semmiről nem maradt le, tud és imád olvasni). Ja, és ő folyton megkapta elsőben-másodikban, hogy „lassú”, de a tanítónők azt mondták, a fiúknál ez nem kuriózum. És igen, ő is folyton fáradt volt – hiába volt már 7 éves.

Az pedig, hogy a tanítónő mit néz, kizárólag attól függ, mennyire rátermett és jóindulatú. Elsős gyerekeknek mindenképpen abnormális a 45 perc ülés, bárhány évesek is, egy jó tanítónő ezt tudja oldani időnként beiktatva egy kis lazulást. Ha pedig nem jó a tanítónő, akkor tök mindegy, hány éves a gyereked, így is, úgy is szenvedni fog.

2016. márc. 23. 11:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Én ötévesen már folyékonyan olvastam, szóba került, hogy a nagycsoportot kihagyva iskolába engednek. Addigra betöltöttem volna a 6 évet, és alig vártam, hogy iskolába mehessek. Végül nem engedtek (az én óriási bánatomra), mert hiába volta kiválóak a képességeim, érett voltam szociálisan, nagyobb kihívást is jelentett volna az iskola, mint az ovi utolsó éve, mégis hétévesen kerültem suliba, mert azt mondták, nem bírnék ki 45 percet egy helyben ülve. Mondjuk ez az elmúlt 25 évben sem változott, de tényleg nem kell feltétlenül az iskolába hajtani egy gyereket.
2016. márc. 24. 16:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Pont erről van egy cikk a HVG-ben ehéten, amiben két kutatásra alapozva azt írják, a gyerekek sokat profitálnak a plusz egy óvodában töltött évből. Az egyik tanulmány erről:

[link]

2016. márc. 28. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!