Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tanárként dolgozó (idősebb)...

Tanárként dolgozó (idősebb) szülők vannak itt?

Figyelt kérdés

Egyelőre eléggé elméleti a kérdés, mert a gyerekem még bölcsődés korú, van néhány év az iskoláig.

Első és egyetlen gyerek, így az általános iskolával az utolsó tapasztalat a sajátom. Én 1989-ben kezdtem, még arra is emlékszem, hogy kitereltek minket az udvarra októberben, hat éves fejjel hót unalmas beszédet hallgatni; ekkor jelentette be Szűrös Mátyás a köztársaságot.

A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi iskolai állapotok mennyiben mások, mint a rendszerváltás után?

A tüntetések miatt is merült fel bennem a kérdés, mert egyáltalán nem látok bele a mostani általános- és középiskolai rendszerbe, így saját tapasztalatom sincs róla.

De gondolkozom - feltételezve, hogy 4 év alatt nem történik csoda -, hogy a gyereket valamilyen magánintézménybe járassam majd, vagy az állami is megér egy próbát?

Természetesen nem tanár szülők véleménye is érdekel, akik a gyerekük révén érintettek, és esetleg hasonló időben voltak iskolások ők maguk, mint én.

2016. febr. 14. 19:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
# 7: Amikor mi kezdtük a sulit, akkor megszűnt a tagozat, elvették az emelt óraszámokat a sulitól, mivel épp akkor jött be az erkölcstan/hittan és a mindennapos testnevelés, így a tagozattal együtt már vállalhatatlanul sok órájuk lett volna. Annyival van magasabb óraszámuk, hogy tanulnak elsőtől informatikát és idegen nyelvet is, ami mondjuk a másik suliban valóban nincs, de más van helyette. A környékünkön minden suliban ilyen óraszámok vannak.
2016. febr. 15. 14:21
 12/12 anonim ***** válasza:

(a 10. hozzászóló vagyok megint)

Bocs, hogy ilyen sokat írtam! A konklkúzióm az, hogy – hacsak nem lesz valami gyökeres változás – azért érdemes nem állami (tehát alapítványi vagy ha vallásosak vagytok, egyházi) iskolába íratni a gyereket, mert azok nincsenek annyira kiszolgáltatva a politikának, a hozzá nem értő „szakértők” agylövéseinek. Nekik nem kötelező az állam által meghatározott tankönyvekből tanítaniuk, haladhatnak saját módszerrel, és úgy osztják be a pénzüket, ahogy akarják – ebből adódóan a tanáraik is kevésbé frusztráltak. Nem véletlen, hogy egyre több ilyen iskola jön létre, és egyre több szülő igyekszik „kimenekíteni” a gyerekét ilyen helyekre.

(Hozzáteszem, az egyházi sulikban én nem hiszek, a környékünkön lévőkről elég rosszakat hallottam, szintén nem valami gyerekbarát intézmények. De bizonyára van köztük jó is.)

2016. febr. 15. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!