Tanárként dolgozó (idősebb) szülők vannak itt?
Egyelőre eléggé elméleti a kérdés, mert a gyerekem még bölcsődés korú, van néhány év az iskoláig.
Első és egyetlen gyerek, így az általános iskolával az utolsó tapasztalat a sajátom. Én 1989-ben kezdtem, még arra is emlékszem, hogy kitereltek minket az udvarra októberben, hat éves fejjel hót unalmas beszédet hallgatni; ekkor jelentette be Szűrös Mátyás a köztársaságot.
A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi iskolai állapotok mennyiben mások, mint a rendszerváltás után?
A tüntetések miatt is merült fel bennem a kérdés, mert egyáltalán nem látok bele a mostani általános- és középiskolai rendszerbe, így saját tapasztalatom sincs róla.
De gondolkozom - feltételezve, hogy 4 év alatt nem történik csoda -, hogy a gyereket valamilyen magánintézménybe járassam majd, vagy az állami is megér egy próbát?
Természetesen nem tanár szülők véleménye is érdekel, akik a gyerekük révén érintettek, és esetleg hasonló időben voltak iskolások ők maguk, mint én.
(a 10. hozzászóló vagyok megint)
Bocs, hogy ilyen sokat írtam! A konklkúzióm az, hogy – hacsak nem lesz valami gyökeres változás – azért érdemes nem állami (tehát alapítványi vagy ha vallásosak vagytok, egyházi) iskolába íratni a gyereket, mert azok nincsenek annyira kiszolgáltatva a politikának, a hozzá nem értő „szakértők” agylövéseinek. Nekik nem kötelező az állam által meghatározott tankönyvekből tanítaniuk, haladhatnak saját módszerrel, és úgy osztják be a pénzüket, ahogy akarják – ebből adódóan a tanáraik is kevésbé frusztráltak. Nem véletlen, hogy egyre több ilyen iskola jön létre, és egyre több szülő igyekszik „kimenekíteni” a gyerekét ilyen helyekre.
(Hozzáteszem, az egyházi sulikban én nem hiszek, a környékünkön lévőkről elég rosszakat hallottam, szintén nem valami gyerekbarát intézmények. De bizonyára van köztük jó is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!