Ahol az osztályból egy-két gyerek nem fizeti be az osztálypénzt, külön kiadásokat, ott mit tesznek?
pedagógus fizeti,vagy megy a közös osztálypénzből
természetesen év elején megszavazták az osztálypénzt,de pl egy szinház esetén mi a teendő?
Hát ez nagyon nehéz kérdés.
Mert szegény gyerek tényleg nem tehet semmiről.
Én is azt tudnám mondani, hogy ha van alapítvány akkor segítséget nyújtson, ne a gyerek szenvedje meg. De a szülőtől valamiképp tudja behajtani. Ha tényleg nem is látszik a szándékse hogy akár sok-sok részletbe fizetgeti, akkor tényleg valami kényszerítő eszközhöz kéne nyúlni.
Bár igen ha azt nézzük hogy semmire sem lehet pénzt szedni,és már lassan a tüzifát is mi visszük,az érdekes elgondolástszül.
Nemtudom hogyan kéne átalakítani az oktatást ahhoz hogy ne a szülőket nyúlják le úgymond még abból a kis fizetésükbőlis.
Fiam 5.osztályos,volt több osztálytársa aki nem fizetett alsóban ,csak pár hónapot esetleg.
Megszavaztuk a szülői értekezleten,hogy azért azok a gyerekek is kapjanak ajándékot,Mikulásra,gyereknapra.
Ez már most felsőben nem működik,a felsős osztályfőnök is azt mondta,hogyha valaki nem fizet,akkor nem kap.
Szerencsére a szülők is megértették,így most rendezve van a havi osztálypénz.
A színház,kirándulás pénzt mindig külön vittük.A tisztaságcsomag,technika-rajzórára szükséges dolgok mentek az osztálypénzből.
Én is szmk-s anyuka vagyok,nagy könnyebbség,hogy nem kell kuncsorognom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!