Ha a tanítónő rendszeresen kijavítja a jó feladatokat hibásra?
Tegnap ezen pislogtam nagyot. Ok, azt még lenyeltük, hogy szorgalmira stb sose jár jópont a fiamnak. sose kapja meg a hibátlanért az ötösöket (órai munkáért se. Egyik osztálytársa vigyorogva közölte, hogy a fiamnak a hibátlanra is max kettes jár, mert rászállt a tanár. tavaly másra volt, de akkor még a fiam nem ide járt ugye nem tudtuk hogy ilyen a tanítónő, 3. osztály) De tegnap jobban átnéztem erre a könyvét, hogy ez tényleg igaz? és matekban át vannak húzva jó megoldások tényleg, a tanár által, és a tanár nem egy nem két helyen belejavított úgy, hogy hibát írt oda a jó helyett. Ennyi hibát nem lehet már véletlenként kezelni. Namost, ha a gyerek helyesen számol, meg oldja meg a példát, akkor egyes, mert a tanár szerint nem az kell. Az oszttársai azt mondták, csak pár gyerekre vonatkoznak ezek a külön szabályok. És akármit csinálnak az nem jó. Pedig róluk lesnek.
ott lett gyanús a dolog, hogy itthon egyedül írja a leckéjét, idehozza hogy nézzem meg kész. És mindig gyors és hibátlan.... hazahozta az üzenőt, és matekból mégis csak rossz jegyei vannak... mesélte hogy mindenbe beleköt a tanár, de én mindig azt mondtam neki, nem baj fiam, ha hibátlan a feladatod, akkor nincs rajtad a fogás, te csak csináld. Na, hát kiderült nem így van. Egy példa: kerekítések a feladat tízesre. gyerek verziója 907 re a 910, 528 ra az 530... a tanár áthúzkodja, és átjavítja 900 ra, 520 ra... ehhez hasonló remek javítások vannak. Gyakorlatilag az egész család reálterületen dolgozik, szóval napi szinten számolunk, ebben nőtt fel, és nem érti mi van, elolvasta megcsinálta, ilyeneket kérdez már, a suliban más matekszabályok vannak?
No mit lehet ekkor tenni? És akkor ez csak egy apróság a tanítónő túlkapásaiból.
Na most lehet, hogy az én szövegértési képességeimmel van a probléma, de mintha azt írtad volna, hogy az előző iskolában is ez az átjavítgatás volt a probléma, akkor másik osztályba vittétek, ott is rosszra javította a tanár a jót, ezért került a mostani iskolába, ahol megint csak a matektanár az, aki direkt szívózik a gyerekkel. Jól értettem, hogy erről van szó, vagy valamelyik kulcsmondat fölött esetleg elsiklottam?
Mert nekem ez a sztori valahogy egyre kuszább...
A helyi klikk nem reagal. Az igazgato szerint meg kell erteni a tanitonot hat idonkent rossz napja van. ...
Es en is szeretnem ha ilyen nem letezne. :(
Aztol fugg mi szamit megoldasnak... a minusz 3 jegyet sikerult minusz 2 re csokkenteni. A dogakbol meg csak plusz egyet lattam... no komment. Szuloire a ferjem megy megprobalja tovabb csokkenteni a minuszjegyet.
Persze az egeszhez a fiam karakansaga is kell aki egyre jobban ki mer allni magaert. Igy mar egyszer egyszer sikerul 4 es 5 ost is megkapni, mert azonnal rakerdez ott mi is a gond? Mire a tanar hja semmi tenyleg... viszont minden ilyen reklamalas utan hirtelen bekerul egy egy orai munka egyes... most ezt probaljuk majd kireklamalni hogy ne mar. Az osztarsai szerint konkretan kotekszik a fiammal a tanar, es a fiam egyszercsak kozli hogy tessek mar hagyni vagy ilyesmi es karot kap... meg volt hogy raszolz a tanarra hogy tanarno karomkodni csunya dolog... es orai munka egyes... ezt nevetgelve meseltek az oszttarsak. Meghogy jo hogy van a fiam. Mert igy sokkal kevesebb gyereket piszkal, mert vele van tobbnyire elfoglalva ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!