Jo otlet azzal motiválni a gyereket, hogy jo bizonyítvány esetén ajándékot kap?
Szerintem jo, de valahogy mashogy mond neki, mert tenyleg nem tudja meg mi az, hogy jol teljesiteni.
Talan inkabb ugy mondanam, hogy ha minden nap szepen megcsinalja a lecket, akkor kap valamit amit szeretne nagyon.
Szerintem a folyamatos visszacsatolás hasznosabb. Egy gyereknek nincs türelme arra, hogy egy jövőbeni jutalomért most adjam fel a játékot vagy mást. Ezt ajánlom meghallgatásra:
https://www.youtube.com/watch?v=SvJOPXv132g&index=26&list=PL..
engem ezzel motiváltak, és 12 évig voltam kitűnő.
de tény, hogy elsosnel még más a helyzet. valóban jobb rövid távú célokat kituzni neki, pl ha jó lesz a matek felmeroje, akkor a kedvencét főződ. ha sokszor ír jó felmeroket, akkor elmentek moziba.. stb amire vágyik, így lehet jobban fog teljesíteni. én 8.-ban jöttem rá, hogy magamért tanulok. de van aki később se.. mindenképpen kell biztatni
szerintem teljesen jó. ha a való életet nézzük, minden cselekedetünkért kapunk jutalmat. pl. a munkánkért pénzt :)
a gyerekeknek a bizonyítvány teljesen megfoghatatlan dolog és semmit nem jelent, hogy milyen szám van rajta, mert önmagában az nem jutalom nekik, talán mikor a szakmát csinálják. én 30 évesen váltottam szakmát, na akkor valóban jutalom volt az 5ös vizsgám, de előtte még 20as éveimben sem :)
viszont egy elsős még kicsi ahhoz, hogy ilyen szinten is megértse, ráadásul iszonyú hosszú idő a tanév, még a félév is, nekik még ehhez nincs annyi türelmük, hogy kivárják és annyira keményen dolgozzanak egy legoért mondjuk hónapokat :) szerintem ha ezen az úton indulsz akkor rövidebb távokkal oszd fel. havi-két havi jutalom mondjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!