Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Jo otlet azzal motiválni a...

Jo otlet azzal motiválni a gyereket, hogy jo bizonyítvány esetén ajándékot kap?

Figyelt kérdés
Elsos a lányom és nagyon lusta, ha leckérol van szo.
2015. szept. 23. 13:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom hogy rossz ötlet lenne, csak egy elsős gyerek még nem is tudja mi az a bizonyítvány és mikor miért fogja kapni. Szerintem a mindennapi tanuláshoz nagyon hosszú idő még neki az évvégi bizi, hogy majd akkor kap valamit.
2015. szept. 23. 13:11
 2/13 A kérdező kommentje:
Szerintem megértené, ha elmagyaráznám neki és a félévi bizire is kaphat valamit, persze nem nagy ajándékra gondolok, hanem kisebb játékra. Inkább arra gondolok, azért kérdem, hogy ne csak azért tanuljon, hogy kapjon valamit.
2015. szept. 23. 13:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jo, de valahogy mashogy mond neki, mert tenyleg nem tudja meg mi az, hogy jol teljesiteni.

Talan inkabb ugy mondanam, hogy ha minden nap szepen megcsinalja a lecket, akkor kap valamit amit szeretne nagyon.

2015. szept. 23. 13:18
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a folyamatos visszacsatolás hasznosabb. Egy gyereknek nincs türelme arra, hogy egy jövőbeni jutalomért most adjam fel a játékot vagy mást. Ezt ajánlom meghallgatásra:

https://www.youtube.com/watch?v=SvJOPXv132g&index=26&list=PL..

2015. szept. 23. 13:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Elsőnél ez nem fog működni. Nála kisebb lépések kellenek. Heti, Max havi értékelés. Mi más okból napi jutalom füzetet vezettünk, azokban pontokat lehetett kapni a jó teljesítményért és azokat bevaltani. Ilyesmi nektek is lehetne. Hataridonaplo, vagy naptár a legjobb, amin jól látható.
2015. szept. 23. 13:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

engem ezzel motiváltak, és 12 évig voltam kitűnő.

de tény, hogy elsosnel még más a helyzet. valóban jobb rövid távú célokat kituzni neki, pl ha jó lesz a matek felmeroje, akkor a kedvencét főződ. ha sokszor ír jó felmeroket, akkor elmentek moziba.. stb amire vágyik, így lehet jobban fog teljesíteni. én 8.-ban jöttem rá, hogy magamért tanulok. de van aki később se.. mindenképpen kell biztatni

2015. szept. 23. 13:50
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

szerintem teljesen jó. ha a való életet nézzük, minden cselekedetünkért kapunk jutalmat. pl. a munkánkért pénzt :)

a gyerekeknek a bizonyítvány teljesen megfoghatatlan dolog és semmit nem jelent, hogy milyen szám van rajta, mert önmagában az nem jutalom nekik, talán mikor a szakmát csinálják. én 30 évesen váltottam szakmát, na akkor valóban jutalom volt az 5ös vizsgám, de előtte még 20as éveimben sem :)

viszont egy elsős még kicsi ahhoz, hogy ilyen szinten is megértse, ráadásul iszonyú hosszú idő a tanév, még a félév is, nekik még ehhez nincs annyi türelmük, hogy kivárják és annyira keményen dolgozzanak egy legoért mondjuk hónapokat :) szerintem ha ezen az úton indulsz akkor rövidebb távokkal oszd fel. havi-két havi jutalom mondjuk

2015. szept. 23. 14:16
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
Én elsősnél még nem próbálkoznék ezzel. Ők még azért elég kevés olyan dologra kapnak értékelést, amire ténylegesen úgy kéne felkészülni, mint a nagyobbaknak. Ha a leckekírást lustizza el, akkor azért jutalmazd, ha rendesen megcsinálja. Meg ha valamiből értékelés van, akkor persze meg lehet jutalmazni, de igazából sokkal célravezetőbb, ha utólagosan jutalmazod, mintha előre beígéred. Ez a "ha, akkor" és a "most, hogy" jutalmazás, és az utóbbi hatásosabb. Tehát nem azt mondod, hogy "ha jól tanulsz, akkor kapsz egy türkizkék zsiráfkutyát", hanem azt mondod, hogy "mivel ilyen szépen tanultál, ezért most kapsz egy türkizkék zsiráfkutyát". Az előbbinél ugyanis, ha nem sikerül teljesítenie a kitűzött célt, vagy kudarcélménye lesz, vagy ha megsajnálod emiatt, akkor a motiváció fog elveszni. Ha viszont utólag állapítod meg a jutalmat, akkor eleve a teljesítményhez tudod mérni a jutalom mértékét, és ha valamiért nem úgy teljesít, akkor kevésbé lesz frusztrált. Viszont azt így is tudni fogja, hogy érdemes jól teljesíteni, csak így könnyebben és hamarabb válik belső, saját maga által támasztott elvárássá a dolog.
2015. szept. 23. 18:25
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kicsi még ahhoz, hogy megértse, messze még az év vége.
2015. szept. 23. 19:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
engem az is érdekelne,hogy mivel lehet ajándék nélkül motiválni,hogy magáért a tudásért tanuljon
2015. szept. 23. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!