Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Te mit csinálsz ha a tanítónén...

Te mit csinálsz ha a tanítónéni arra kér, hogy valamit gyakoroljátok otthon a gyermekeddel?

Figyelt kérdés

Az egyik ismert gyermekpszichológus szerint a szülőnek semmi köze ahhoz, ami a gyerek és az iskola között történik.

Tehát nem szabad otthon együtt tanulnunk a gyerekünkkel.

2015. szept. 9. 20:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi gyakorlunk otthon de csak hétvégén ,ha kell ,tehát felmérök elött .illetve matekot ha nem érti .
2015. szept. 10. 05:16
 12/21 A kérdező kommentje:

Így olvasva a válaszokat rájöttem valamire:

Ha olyan iskolába jár a gyermek (alternatív), ahol kevesebb az osztály létszám, nincsenek leterhelve és délután megcsinálják a leckét és gyakorolnak, akkor igaz a fenti állítás.

Akkor nem igaz, ha a gyerek kéri, hogy gyakoroljanak otthon.

A szülő egyébként nem pedagógus, miért kellene neki tanulni a gyerekkel? Nem ért hozzá!

Itt a videó a fenti állításról:

1 perc 30-tól

https://www.youtube.com/watch?v=C6IYL2PtSWQ

2015. szept. 10. 08:47
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mit kell ahhoz érteni, hogy lelsz a gyerek mellé és segítesz neki vonalat huzni/olvasni/színezi? Baxus nem lennék a gyereked. Mellesleg ha általános iskolát sikerült elvegezni, tudnod kellene segíteni az 1-2 osztályos szintű feladatokban
2015. szept. 10. 08:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a videót nem néztem, de Vekerdy számos könyvét olvastam. Ő azt is leírja azért mindenhol, hogy sajnos a mai iskolák nem működnek jól, a gyerekek leterheltek és bizony haza viszik a feladatokat. Ő maga az alternatív iskolákat, különösen Waldorf látja jónak és nAGYon hibásnak az állami rendszert. Gondolom, hogy az alternatívba működik ez a dolog, az államiba sajnos biztosan nem. Sok gyerek ér haza úgy 5 órakor az iskolából, hogy még akkor kezd tanulni. Borzasztó! Legfeljebb a tanítónéni felé jelezzétek szülőként, hogy ez nem normális dolog, és találjatok közös megoldást.
2015. szept. 10. 08:58
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

Ezt csak az találja igaznak, aki meg akarja a lelkiismeretét nyugtatni, hogy neki nincs kedve az iskolán kívűl iskolai dolgokat gyakorolni a gyerekkel. Kábé fél percig tudtam nézni ezt a sületlenséget. Attól, hogy valaki tanár, professzor, doktor, nem biztos, hogy mindenben egyet kell vele érteni. Attól még lehet, hogy rohadtul nem ért hozzá, csak besggelte akkoriban a tanultakat, kapott rá egy diplomát. Vagy vannak dolgok, amiket mond és követendő és vannak dolgok, amik az egyik fülünkön be, másikon ki kell menjenek.

Véleménye az otthon nem tanulásról az én véleményem szerint nem követendő. De ki hogy. Csinálja mindenki, ahogy jónak érzi. Én gyakorlok a gyerekkel, mert látom, hogy van eredménye. De nem mindenki akarja kihozni a legjobbat a gyerekéből. Nem vagyunk egyformák.

Mi a francnak vállal az ember gyereket, ha büdös vele foglalkozni? Ha meg nem büdös, akkor mi a kérdés?

2015. szept. 10. 08:59
 16/21 klopusz ***** válasza:
100%

Szervusz!

Három gyerekem van, a legkisebb ötödikes. Egyszerű általános iskolába jár/jártak annyi plusszal, hogy első osztálytól tanul/tanultak angolul.

Alsó tagozatban SOHA nem kellett otthon semmit sem gyakorolni. Megírták a házi feladatot, elolvasták a tanulnivalót és kész.

DE: ha a gyerek igényli, hogy te is ott legyél, mikor a házit csinálja, tedd meg. Nem azért, mert ő nem tudná, hanem azért, mert ez esetleg biztonságot, megerősítést jelent neki.

Mindettől függeltenül Vekerdy szavait 100 %-ban elfogadom.

2015. szept. 10. 10:25
 17/21 anonim ***** válasza:
47%

Másodikos a kislányom, egy sima, állami suliban. Nálunk alapból közölte a tanár, hogy a szülőknek minden a gyerekről kell szólni, és igenis kötelességünk otthon tanulni a gyerekekkel.

Mikor megkérdeztük a tanárnőt, (aki 40 éve tanít),hogy heti 1x 1 órát,ami kötelezően elő van írva, nem e tartana egy kis ismétlést/korrepetálást, mire ő kikérte magának,mert,hogy neki ezt nem fizeti meg senki, meg különben sem ér rá, mert napi 8 órát van bent így is a suliban, és senki ne képzelje,hogy ő majd plusz 1 órát hetente bent marad.

Amelyik gyereknek nem megy minden egyből, azt meg el kell szerinte vinni fejlesztésre,mert tuti baja van.

2015. szept. 10. 11:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

én óvodában dolgozom,de még itt is szoktuk kérni,hogy néha gyakoroljanak valamit a gyerekekkel.mi a gond ezzel?

például,ha anyáknapi vers volt,otthon,titokban apával készültek,ha locsoló vers volt-szintén.ha évzárónál sok vers volt,hazavitték,otthon is mondogatták. a suliban aztán tényleg nem lehet ez gond.

2015. szept. 10. 12:18
 19/21 anonim ***** válasza:
71%
Egyértelműen leülök és gyakorolunk. Én nem várom meg, hogy megkérjen, szoktam kérdezni a tanárnőt,mi az ami nehezebben megy a tananyagban és átvesszük. Még nem hallottam erről az elméletről,amit te leírtál, az oké, hogy a napköziben sok dolgot átismételnek, de nem árt, ha egy kicsit mi is átnézzük otthon.
2015. szept. 10. 13:03
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Magától értetődik, hogy gyakorlunk, ha ezt kérik. Pl. az olvasást minden nap gyakoroljuk, ezt a gyerek ellenkezés nélkül meg is csinálja, hozza magától a könyvet, és olvas, pedig azért nem az a hű de stréber gyerek, de elfogadta, hogy ennyit itthon is kell tanulni.

Tavaly, elsőben is volt, hogy leültettem ketteseket írni, mert nem jól írta. Begyakorolta, azóta nincs vele gond. Az iskolában erre nincs se idő, se lehetőség.

2015. szept. 10. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!