Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A fiam most jár elsőbe, csak...

A fiam most jár elsőbe, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ti otthon mennyi időt szántok a tanulásra?

Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is most kezdte az elsőt. Változó, de átlag 20-30 percet tanul itthon. Van olyan nap, hogy elő sem veszünk semmit, de van, amikor 1 órát is szorgoskodik, ha úgy van kedve. :)
2013. szept. 20. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi elsőben annyit időt szántunk amennyit muszáj volt. Vagyis, ha megírta bent, amit meg kellett, akkor semennyit, ha nem, akkor annak a megírására fordítottunk időt. Utóbbi esetben voltak keserves óráink, mert – enyén fogalmazva – nem mindig ment flottul a házi feladat megírása.

Szerintem az első osztályban az a lényeg, hogy rájöjjön a gyerek, hogy vannak kötelező dolgok, mint pl. a házi feladat megírása. Egy egészséges, átlagos képességű gyerekkel ezen túl nem kell külön tanulni, inkább hagyni kell, hogy délután játszhasson azt, amit akar, ha már egész nap egy túlszabályozott rendszerben kell léteznie.

2013. szept. 20. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a szülőin elmondták, hogy azért (is) van a napközi, hogy ott megcsinálják a házit és hogy otthon már ne kelljen tanulnia a gyereknek, hanem felszabadultan játszhasson és kimozogja magát.

A gyerekem fél 8-tól fél 5-ig a suliban van, ami 9 óra, tehát én nem is akarnám, hogy otthon még üljön le az asztalhoz tanulni.

Persze, beszélünk erről-arról, pl. abc, számolás, de ezeket hazafelé szoktuk vagy vacsora/fürdés közben, tehát nem kifejezetten tanulás céljából és persze mindig a gyerek kezdeményezésére.

2013. szept. 21. 06:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is kifejezetten hangsúlyozta a tanító néni, hogy napközi után, otthon már ne tanuljanak, csak JÁTSZANAK!!!!

Hatalmas változás az ovi után ez a gyerekeknek, ráadásul a mostani elsősök sokkal jobban le vannak terhelve, (5-6 tanóra plusz a kötelező tanulószoba), tele vannak feszültséggel (a pozitív stressz - a suli miatti öröm - is STRESSZ!) amit muszáj levezetniük otthon! Abban a pár szabad órácskában csak játsszanak!

2013. szept. 21. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
25%
1-2 óra
2013. szept. 21. 16:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi nem vagyunk napközisek, itthon kb. 1 órát szokott tanulni a fiam. Úgy csináljuk, hogy suli után közvetlenül nem állunk neki, hanem játék van, utána tanulás, és ismét játék, vagy biciklizés, focizás.
2013. szept. 27. 13:08
 7/7 anonim válasza:
Ennek örülök ,hogy a mai szülők már nem akarják agyon terhelni a gyereket ,nekem annak idején állandóan tanulni ,,kellett" volna és mindig bűn tudatot ébresztettek bennem ha ez nem így volt. UTÁLTAM AZ EGÉSZ SULIT ÉS SAJNOS NAGYON SOK IDŐRE EL IS VETTÉK A KEDVEM A TANULÁSTÓL!
2014. jan. 4. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!