Iskolában van erkölcstan, te beíratnád? Fontos ez egy elsősnek? (fiú gyerekről van szó)
De még mennyire hogy fontos! Talán így kisebb az esélye, hogy drogos bűnözőként végzi.
Röviden ennyi.
A hittan neve is ez: hit- és erkölcstan, tehát annyi a különbség elvileg, hogy a síma erkölcstan hit nélkül próbálja az etikát művelni kb.
"Miért legyek tisztességes? Kiterítenek úgyis. Miért ne legyek tisztességes? Kiterítenek úgyis." /József Attila/
Én hiszek a Teremtő létezésében,de nem olyan formában,ahogyan azt a különböző felekezetek hirdetik.Én ,,ráhatás" nélkül saját magamtól gondolom,hogy létezik.
(5.-es voltam,mikor beírattak hittanra,a papnak olyan mesés szövege volt Istenről,hogy nem hittem el egyetlen szavát sem,untatott,abba is hagytam.
Volt egy ismerősöm,aki szintén járt hittanra,az ő fejét annyira megzavarta,hogy csak sötétben mert fürödni,mert félt,hogy Isten meglátja meztelenül,mert azt tanították,hogy Isten mindent lát és mindent hall.Ez később megzavarta a szexualitásában is.)
Később,amikor gyermekem született, beszélgettünk a Teremtőről is,de hagytam,hogy önálló gondolata legyen ebben is.
Etikára meg azért nem íratnám,mert azt tőlem kell megtanulnia,hiszen akkor nevelem felelősen,ha mindenre megtanítom.
De ha kötelező,akkor én etikára íratnám,s természetesen erős kontroll alatt tartanám a tematikát,nehogy ,,észrevétlenül mossák a gyermekem agyát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!