Hittan vagy erkölcstan? Gyereketek vagy ti mit választottatok?
Hittan. Mi nem vagyunk vallásosak, de szeretném ha nagyjából képben lenne. Ezt itthon nem tudom megadni neki. Ha tetszik neki, elkísérem templomba is.
Meg ezek a történetek valahol az alapműveltség részei.
Erkölcsös nevelést viszont tudok neki adni, a saját életünk, elveink alapján. Nem szeretném, ha ebbe bárki belekavarna.
Ha otthon lennénk, vagy az erkölcstant választottam volna, vagy ha lett volna pár szülő ebben partner, nyilatkoztunk volna hogy mittomén jedi vallásúak vagyunk, megvan a kellő létszám, legyenek szívesek a hittant biztosítani. Most kellett volna nyilatkoznom az egyik gyerekről, de mi még tanév közben külföldre költöztünk.
Nekem nem a választható hittannal, egy általánosságban oktatott erkölcstannal van a bajom, hanem magával a körülményekkel, a bevezetés módjával. Én az erkölcstan oktatást a Parlamentben kezdeném kötelezően mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!