Kit választottatok keresztszülőnek?
mi a párom unokaöccsét keresztapának, keresztanyának, pedig a legjobb barátnőmet (ovis korunk óta ismerjük egymást)
még nem tudom, hogy megbántuk e, mert még a pocakomban van a baba :)
1-nél férjem unokatestvére és férje
2-nál az én unokatestvérem és a férje
Megbánni ezt nem nagyon lehet, mert kevés helyen tartják már ezt a nagy "keresztszülősdit".
A férjem legjobb barátját és a feleségét.
Megbántam, mert azóta 2x néztek rá a gyerekre..
Még telefonon sem köszöntik fel soha. Venni nem kellene nekik semmit, de jól esne a fiamnak ha jönnének néha hozzá.
A férjem nővérének két fia van, a nagyobbiknak mi lettünk a keresztszülei, így az első gyereknél úgy éreztük, illik "visszahívni" őket. A második gyereknél az én családomból akartunk valakit, hogy ne legyen sértődés stb, egyetlen pár jöhetett szóba, a kisebbik unokanővérem+a férje, így a kicsinél őket kértük fel. Bár pusztán udvariasságból esett rájuk a választás, mégis valahogy jobban sült el a dolog, ők rendszeresen jönnek/megyünk hozzájuk (az ország másik végében laknak sajnos), telefonon beszélünk elég gyakran, mindkét gyereket a tenyerükön hordják. A sógornőmék a szomszéd településen laknak, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor látják a gyerekeimet egy évben, ha mi mennénk akkor sose érnek rá, mi rendszeresen felhívjuk őket, ők sose, mi személyesen viszünk le minden ajándékot, ők még egy telefont se eresztenek meg hiába van szülinap vagy bármi, anyósékkal küldözgetik a semmitmondó ajándékot és nagyon érezhető, hogy a hátuk közepére kívánnak minket...
szóval igen, az ő esetükben nagyon is megbántam, hogy hallgattam a hagyománytisztelettel kapcsolatos érvekre, míg a második esetben egyáltalán nem - szerencsére :)
Keresztapa nagybáttyám ( férjemmel egy idős), keresztanya Hugom.
Mindd ketten mindig ha jönnek, kitesznek magukért, sok mindent hoznak a gyereknek.
Szerintem nagyon jó választás volt, foglalkoznak, érdeklődnek a gyerek után, össze járunk, meg hínak, hívjuk egymást.
Férjem húgát és az én öcsémet választottuk.
Nem fogjuk megbánni mert ők kérték,hogy így legyen és annyira várják a picit.
Az én keresztszüleim rokonok, valamilyen szinten megbánták a szüleim mert van olyan barátjuk aki többet tett értem gyerekkoromban mint a választott keresztszüleim.
28 hkm
A bátyám lett a keresztapa, a férjem tesója a keresztanya.
Azért választottuk őket, mert amikor terhes voltam már akkor is szerették a picit! Így maradt ez, szülés után is.
Mindig hívnak,hogy van a gyerek, sűrűn meg is látogatják, vigyáznak is rá,ha kell.
Nem bántuk meg!
Az öcsémet és a (most már) feleségét.
Van egy bátyám, neki is felesége, ill. a férjemnek egy húga + neki barátja.
Volt vita köztünk, hogy miért épp az öcséméket szeretném, amit végül a férjem is belátott. Nem bántuk meg!
Most várjuk a második babánkat, és azt hittem, hogy a férjem ragasztkodik majd a tesójához, hogy ő legyen a keresztszülő. De nem. Elég érdekesen nyilatkozik, ami számomra teljesen érthető, és nem is csodálkozom rajta...
1: barátnőm és férje
2-3(ikrek): férjem haverja, és felesége
4-5: másik barátnőm és férje lesznek.Ők még pocak van vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!