Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolában van erkölcstan, te...

Iskolában van erkölcstan, te beíratnád? Fontos ez egy elsősnek? (fiú gyerekről van szó)

Figyelt kérdés

#erkölcstan.
2015. szept. 6. 20:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%
Mi erkölcstant vagyis etikát választotuk .
2015. szept. 7. 05:07
 12/26 anonim ***** válasza:
65%
Bocs, hogy belekérdezek. Akik a hittant választották, ott csak iskolai időben (heti 1-2 óra) van a hittan, vagy kötelező hétvégi elfoglaltsággal is jár (vasárnap gyerekmise pl)? köszi
2015. szept. 7. 06:55
 13/26 anonim ***** válasza:
75%
Mi is a hittant választottuk, most elsős a fiam. Nem kell a kötelezőn kívül sehova vinni őt. Nem vallásos suli, csak azokban kell hétvégente misére hordani őket.
2015. szept. 7. 07:07
 14/26 A kérdező kommentje:
Napközben viszik őket hittanra.
2015. szept. 7. 09:47
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik fiam elsős idén,a másik ötödikes,mindkettejük most találkozik először az erkölcstannal.Mindkettejüknek az osztályfőnökük tanítja,nagy bajuk nem származhat belőle :)
2015. szept. 7. 11:35
 16/26 anonim ***** válasza:
65%
Az én gyerekeim egyházi (katolikus) iskolába járnak, és itt nem kötelező vasárnap misére járni (értsd úgy, hogy nem ellenőrzik, természetesen alapvetően az járatja ide a gyerekeit aki magától is megy).
2015. szept. 7. 20:34
 17/26 anonim válasza:
78%
Mi inkább az erkölcstant választottuk.
2015. szept. 8. 06:43
 18/26 7headsdragon válasza:
26%

Erre csak annyit mondok, hogy ha valakinek baja van, amire nem lát megoldást, olyankor érdekes módon mindenki megtalálja az Istent. De addig persze sokan csak ágálnak ellene. Pedig szinte semmibe se kerülne hinni Jézusban! Ha a vallásban hiszel, vagy a pappokban sajnos nagyon nagy pofonokban lesz részed. Meg kell Ismerni Istent, és akkor felismered hogy ki hirdeti a vallást, és ki Jézust. És eléggé nagy felelőtlenség ebből kizárni egy kisgyermeket a saját fafejűségünk miatt.

Manapság rengetegen járnak pszichológushoz, komoly pénzeket otthagyva, miközben a legjobb pszichológus Jézus és tök ingyen dolgozik. Csak hát ciki egy olyanban hinni aki nem kézzelfogható, de csak addig amíg nem az egyik hozzátartozonk életéért kell imádkozni. Béke és Jézus legyen veletek!

2015. szept. 8. 08:49
 19/26 A kérdező kommentje:

Köszi,hiszek az istenben,de templomjárók nem vagyunk(úgy értem hogy minden vasárnap nem megyünk)

Az erkölcstanról azért kérdeztem,mert azt hittem tömik a fejüket.

2015. szept. 8. 09:02
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

15-ös válaszoló vagyok

tegnap belenéztem ötödikes fiam könyvébe

ilyenek voltak benne:

mit szeretsz magadon,van-e hobbid,könnyen barátkozol-e,mit szeretnél elérni idén ?

szerintem ezektől a kérdésektől nem kell megrémülni

az erkölcstan igazából arra való,ha esetleg otthon nem kapja meg a gyerek a kellő figyelmet(nem egy ilyen család van sajnos)itt megtanulhassa a viselkedési normákat,vagy kibeszélje a problémáit,ne legyenek "depisek"

Arról beszélgetnek,amiről otthon is egyébként:köszönés,viselkedés stb.

2015. szept. 8. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!