Kérsz a gyerkőcnek tízórait/uzsit a suliban?
Iskolaotthonos, 4 körül lehet elhozni őket. Kérdezősködtem ismerős szülőktől, állítólag a tízórai mindig sz*r, az ebéd többnyire tűrhető, az uzsi általában jó szokott lenni.
Arra gondoltam, hogy úgyis pakolnék neki bőven szendvicset, gyümölcsöt meg innivalót, ne vigyen tízórait, de az uzsit megrendelném, hátha az ebéd annyira karcsú, hogy kevés a hazai. Aztán legfeljebb következő hónapra lemondom ha nem eszi meg a sulisat.
A férjem szerint ne is pakoljak neki, egye amit adnak. :) Így is lenne, csak sok rosszat hallottam a benti kajáról - noha a lányom nem válogatós, azért mégse szeretném, hogy éhes legyen napközben.
Én meg mindig hazai vittem és szinte csak én, ráadásul speciális kajákat eü-i okok miatt. Nagyon rossz volt kilógni a sorból.
Így talán megadom a lehetőséget, hogy egyen olyat mint a többiek, ha meg nem finom, akkor meg ott a saját.
Mit gondoltok?
Szerintem próbáljátok ki.
Tavaly, amikor az 1. osztályt kezdte a fiam, mindhárom étkezést megrendeltem neki szeptemberben.
Októberben lecsökkentettem csak ebédre, majd novembertől az egészet lemondtam, mert csapnivalóan rossz a minősége. Azóta egy ételfutár cégtől rendeljük, szerencsére ebbe nem kötött bele sem az iskola, sem az ANTSZ.
Ha megfelelő lenne, mindhármat kérném, nekem is egyszerűbb lenne megoldani az étkezését.
Én 3x-i étkezést kérek, mert legtöbbször megeszi a fiam, amit adnak. Szerinte nem olyan rossz a kaja, mint ahogy a legtöbben állítják :)
Viszont csomagolok is neki gyümölcsöt és müzli szeletet vagy kekszet egy uzsonnás dobozba, amit sokszor haza is hoz bontatlanul vagy csak a gyümölcsöt eszi meg belőle, tehát konkrétan nem éhezik a suliban :)
köszönöm a válaszokat!
végülis ebédet és uzsit rendeltem, és csomagolok neki 2 nem túl nagy szendót, valami nasit(dörmi/müzliszelet vagy hasonlót), gyümit (vagy tasakos gyümölcspürét) és persze visz fél litert inni (utántöltheti vízzel). majd meglátom marad-e az uszi neki, most ebben a hónapban kipróbáljuk.
Enyém is iskolaotthonos.
Kértem mindent.
Nem adnék más szülők szavára, mert mindig vannak, akiknek semmi sem jó. Ha majd A GYEREKEM problémát jelezne ezzel kapcsolatosan, akkor foglalkoznék vele. Ha ő mondaná, hogy pakoljak, mert éhes maradt, akkor pakolnék.
Erre eddig még sosem volt példa. Csak kirándulásokra csomagolok.
Az én lányom is most kezdte az 1. osztályt, háromszori étkezést kértem. Az első nap lelkesen újságolta, hogy 2 főétel közül választhatnak, tízóraira és uzsira is két szendvicset kapnak, stb. :)
Az ovi nálunk borzalom volt, mire mentünk érte totál éhes volt, mert mindig margarinos kenyeret , vagy kiflit, vagy zsemlét kaptak. Szóvá is tettem, hogy megemelték az étkezési díjat, és rosszabb a kaja, mint volt....
Csomagolok neki vizet vagy kubut, vagy amit éppen kér, egy almát, egy jó reggelt kekszet, vagy müzli szeletet, gondolkozom mit lehetne még, talán dobozban gyümölcs salátát, salátát, ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!