Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Normális, hogy betegen is...

Normális, hogy betegen is járatják a gyereket iskolába?

Figyelt kérdés

A munkatársnőmnek 3 gyereke van, mindhárom általános iskolás. A nő folyton pörög, folyton rohan, beosztja mindenki idejét, belefojtja a férjébe a szót, mikor az mesélné, hogy milyen volt a napja, mert ilyesmire nincs idő...

Az egyik fia talán ötödikes. Egyszer felhívta péntek délelőtt az anyját a suliból, hogy rosszul van, belázasodott, menjen érte. Anyu 2-re elment a gyerekért kocsival, de nem vitte haza, hanem magával vitte a heti nagybevásárlásra - végigjárták a fél város boltjait az aktuális akciók miatt a lázas gyerekkel. (Nekem már ez is fura.)

Hétvégén a gyerek pihent, amennyit pihent, de hétfőn (még mindig hőemelkedéssel) elküldték suliba, hogy ne maradjon le. Az anyja előadta, hogy jaj, hát annyira hajtják ezeket a gyerekeket, nem engedhetik meg, hogy egy napot is hiányozzon.

Pár nap múlva a gyereket végképp kiütötte az influenza, muszáj volt otthon maradnia. De az anyja óránként hívta, hogy hány oldalt haladt a kötelező olvasmánnyal, és ugye nem alszik.

Kicsit felszaladt a szemöldököm. Mikor én gyerek voltam (mondjuk 20 éve), én is elég erős iskolába jártam, de fel nem merült a szüleimben, hogy hőemelkedéssel elküldjenek suliba, ha kiírt az orvos. Pedig bejárós voltam, és elég nehéz volt telefonon egyeztetni, hogy mennyit haladtak a tananyaggal. Ha addig dogát írtak, majd megírtam később, na bumm. De nem kényszerítettek tanulni, míg rosszul voltam, csak feküdtem, aludtam, tévéztem, gyógyultam. Nem lett belőlem utcaseprő.

Tényleg ennyivel nagyobbak ma a követelmények, vagy csak anyuci pörgi túl a dolgot?

2015. júl. 20. 09:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem is 3 gyerekem van most szept kezdi a 7 eves kisfiam a sulit mar előre rettegek mi lesz ba beteg lesz ugy értem biztos itthon tartom , mert nagyon elítèlem azokat a szülőket akik telepumpálják a gyereket gyógyszerrel azt had szóljon!! Remènykedek benne hogy talán kevesebb a betegség! Influenzát hál istennek nem ismerjük közelről!!!!!
2015. júl. 26. 22:57
 12/14 anonim ***** válasza:
10%
Remélhetőleg anyuci egyszer rájön mit művel, mégha ehhez az is fog kelleni hogy arra ér haza hogy a gyerek összehányta a házit, az asztalt és magát, majd kiütötte a 40 fokos láz és a földön hever sírva mert azt hiszi meg fog halni.
2015. júl. 29. 22:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. aug. 13. 17:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Az a szitu meg van, hogy egy hetes hiányzás napközivel együtt kb 50 óra? Szóval 5 ilyen hiányzás betegség miatt és mehet a gyerek osztályozó vizsgát tenni vagy megbukik?!

Az én gyerekem elsős és egy napos hiányzásra 9 órát számolnak fel, azért, mert napközi van ami kötelező!

2023. dec. 12. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!