Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az a gyerek aki 7 éves az...

Az a gyerek aki 7 éves az mindenképp megy iskolába?

Figyelt kérdés

Fiam 2009 novemberében született. Kérdésem, hogy őt jövőre mindenképp kezdi az iskolàt vagy ha nem iskolaérett akkor marad 8 éves koràig az oviban?

Előre is köszi a vàlaszokat! Tudom, hogy sok idő van addig, csak érdeklődöm, hogy hogy van most a szabàlyzat.

2015. júl. 19. 07:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%

Én fiam is 8 évesen fogja kezdeni a sulit. Szeptember 5-én van a szülinapja tehát 5 nap híján lesz hivatalosan 8 éves.

A szakértői bizottság küldte volna kisegítőbe most 7 évesen, de nem egyeztem bele így kapott még egy évet. Az ovi is és a pszichiátrián is azt mondták hogy nagyon jól tettem hogy nem hagytam magam, mert a kisegítő a fiam esetében csak ártana viszont még egy év ovi és intenzív fejlesztés mellett gond nélkül mehet normál általánosba.

2015. júl. 20. 10:00
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Igen ,az esetek 90% igen 7 évesen már mennie kell .
2015. júl. 20. 13:37
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsótól kérdezném, hogy miért nem mehetett 7 évesen rendes iskolàba? Mi volt az oka?

Köszi!!

2015. júl. 20. 21:53
 14/18 A kérdező kommentje:
* utolsó elöttitől
2015. júl. 20. 21:54
 15/18 anonim ***** válasza:
56%

csak az a gyerek mehet iskolába,aki szeptember 1-ig betölti a hatot.hülyeséget ne írjál 3-as

az én fiam 2009. szeptemberi,jövőre fog menni.azért addigra már biztos iskola érett lesz a fiad

2015. aug. 5. 14:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden 7 éves gyerek megy iskolába. Ismerősöm fia 2008 őszén született, de még idén sem mehet iskolába hallásprobléma miatt.
2015. aug. 6. 07:13
 17/18 anonim ***** válasza:

nem értem miért kellett lepontozni.Én legalább nem egy ősrégi jogszabályt linkeltem be,ami nem hatályos

a minimum korhatár hat év,és szeptember 1-ig kell betölteni a hatot.ha szeptember egy után lesz hat éves,nem mehet iskolába,majd csak a következő évben

a maximum korhatárt nem tudom

2015. aug. 7. 09:53
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mikortól tanköteles vagy mikor éri el az iskolaérettséget (és ezáltal beíratható az ált. iskolába) két különböző dolog.

Be lehet íratni hamarabb is. (Nkt.) 45. § (2) bekezdés hatályos rendelkezése alapján:

"Ha a gyermek az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget korábban eléri, a kormányhivatal a szülő kérelmére szakértői bizottság véleménye alapján engedélyezheti, hogy a gyermek hatéves kor előtt megkezdje tankötelezettségének teljesítését.”

Keress rá bátran, (Korengedményes iskolakezdés engedélyezése) ez hivatalos 2015-ben is.

2015. aug. 7. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!