Az a gyerek aki 7 éves az mindenképp megy iskolába?
Fiam 2009 novemberében született. Kérdésem, hogy őt jövőre mindenképp kezdi az iskolàt vagy ha nem iskolaérett akkor marad 8 éves koràig az oviban?
Előre is köszi a vàlaszokat! Tudom, hogy sok idő van addig, csak érdeklődöm, hogy hogy van most a szabàlyzat.
"A gyermekek az általános iskolát 6-8 éves korban kezdhetik meg.
Konkrétabban azt jelenti, hogy leghamarabb 5 éves és 8 hónapos korban, legkésőbb pontosan 8 éves korban léphet a gyermek iskolába"
A fiadnak 3 lehetősége is van: idén, jövőre és 2 év múlva is elkezdheti. Bár személyes véleményt nem kérdeztél, azért elmondom, hogy van mindhárom esetre "illő" osztálytársam vagy családtagom és mindenképp az az optimális, ha 2016-ban megy a fiad iskolába. Sajnos az a tapasztalatom, hogy az idősebbeket/fiatalabbakat nehezebben fogadják be az egyidősek.
Köszönöm a vàlaszokat!!
Idén szeptemberben semmiféleképp nem mehetne iskolàba, hiszem még a 6-ot nem töltötte be.
Én írtam az utolsó választ. Elolvastad?
A fiad mehetne idén is, attól még, hogy nem töltötte be a 6-ot... 5 éves 8 hónapos kortól mehet.. Nem ajánlom, meg semmi, de ne írd légyszi, hogy nem mehetne, hamár feljebb belinkeltem neked a szabályzatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!