Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A körzetibe iratod elsős...

A körzetibe iratod elsős gyereked vagy máshová?

Figyelt kérdés
Településtípust is írjatok. Köszönöm a válaszokat.
2015. ápr. 16. 14:32
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Körzetibe.

Két iskola van még mellettünk. Az egyikben még anno én jártam az őskorban. Az utolsó értelmes osztály mi voltunk. Amikor mi végeztünk, akkor zárták be az egyik gyűjtő iskolát, így a cigányok és minden más problémás gyerek abba az általános iskolába került át. Már hosszú évek óta csak úgy hívják, hogy a cigány iskola. Onnan mindenki menekül, még azok is, akik körzetileg oda tartoznak, de esze águkban sincs beíratni oda a gyereküket (mondjuk ezt megtudom érteni).

Van olyan ismerősöm, akiknek az a körzeti iskolájuk. Ide (ami a miénk) nem vették fel a gyereket, így első tanítási napon átvitte egy másik kerületbe a gyerekét. Papíron járt csak a körzeti iskolába a gyerek. Még szülőire se ment el, mert a másik kerületi iskolába már augusztus elején tudta, hogy lesz helye a gyerekének, csak meg kell várni a tanítási év első napját.

A másik iskola, ami mellettünk van, az meg konkrétan teljesen más irányban van, mint amerre mi megyünk dolgozni. Arra pl. évente 2× megyünk, maximum, ha bringázunk.

Ez az iskola (a körzetes) pedig a lépcsőházzal szemben van. Tehát oly annyira körzetes, hogy bele esünk, ha kilépünk a lakásból.

Budapest, külváros.

2015. ápr. 16. 14:44
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

igaz nem idén, jövőre kell beíratnom a fiam, de a körzetesbe íratom, az utcánk elején van, jó iskola is, anno én is ott tanultam.

Megyeszékhely, külváros. Ez az egy iskola van amúgy is nálunk, a többi már bent a városban v. a város másik végén.

2015. ápr. 16. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Jövő szeptemberbe lesz aktuális.

Nálunk a körzetes olyan, mint amit az első válaszoló írt, na oda tuti nem megy a lányunk. A közelben nincs másik iskola- egyébként ez is messze van tőlünk, de ez a körzetes. 2 iskola közül meglátjuk, melyikbe veszik fel.

Budapest, peremkerület

2015. ápr. 16. 20:49
 4/10 anonim ***** válasza:
74%

Bp.külső kerület

Nem körzetesbe irattam.

2015. ápr. 16. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Bp.X. ker,nem körzetesbe.
2015. ápr. 16. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:
82%

Gödöllő, szeptemberben kezdi az elsőt a lányom.

6 általános iskola van (plusz logopédiai és kisegítő). A körzetes iskola szóba sem jöhetett a vezetőségi és tanári hozzáállás miatt. A férjem alsós osztályfőnök, így az ő sulijában választottunk főnyeremény-tanítónénit, meg persze logisztikai szempontból sem lesz hátrányos, hogy oda fog járni. Szerencsére nem kellett az átjelentett lakcímmel trükközni, csak egy kérelmet kellett leadni, hogy miért ide akarja a körzetes suli helyett, illetve a körzetesben be kellett jelenteni ugyanezt.

Ha nem lett volna ez a rálátásunk a tanítókra, akkor valszeg sporttagozatra ment volna az én régi iskolámba, mert az közelebb van, és nagyon jó hírű stb.

2015. ápr. 16. 23:51
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Budapest, VII. ker, nem körzetesbe megy.
2015. ápr. 18. 02:45
 8/10 anonim ***** válasza:
74%

Budapest,9.kerület

A körzetesbe írattam,odajár a tesó is,így együtt mennek-jönnek majd .

2015. ápr. 18. 09:02
 9/10 anonim válasza:
100%
Ne az alapján irasd be a gyerekedet, hogy mások körzetesbe vagy nem körzetesbe iratják, mégcsaknem is az iskola a legfontosabb. Ha van 2-3 hasonló iskola, akkor ne az döntsön, hogy melyik a szuperebb. Ilyenkor ne iskolát válasszatok, hanem tanárt (a gyerekeddel együtt menjetek el a nyíltnapra, ne pedig csak a zöldséges nénitől kérdezd meg hogy milyen az iskola). :) Én nem körtezesbe irattam.
2015. ápr. 19. 17:28
 10/10 anonim válasza:
100%
Én nem körzetesbe irattam :)
2015. ápr. 19. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!