A körzetibe iratod elsős gyereked vagy máshová?
Körzetibe.
Két iskola van még mellettünk. Az egyikben még anno én jártam az őskorban. Az utolsó értelmes osztály mi voltunk. Amikor mi végeztünk, akkor zárták be az egyik gyűjtő iskolát, így a cigányok és minden más problémás gyerek abba az általános iskolába került át. Már hosszú évek óta csak úgy hívják, hogy a cigány iskola. Onnan mindenki menekül, még azok is, akik körzetileg oda tartoznak, de esze águkban sincs beíratni oda a gyereküket (mondjuk ezt megtudom érteni).
Van olyan ismerősöm, akiknek az a körzeti iskolájuk. Ide (ami a miénk) nem vették fel a gyereket, így első tanítási napon átvitte egy másik kerületbe a gyerekét. Papíron járt csak a körzeti iskolába a gyerek. Még szülőire se ment el, mert a másik kerületi iskolába már augusztus elején tudta, hogy lesz helye a gyerekének, csak meg kell várni a tanítási év első napját.
A másik iskola, ami mellettünk van, az meg konkrétan teljesen más irányban van, mint amerre mi megyünk dolgozni. Arra pl. évente 2× megyünk, maximum, ha bringázunk.
Ez az iskola (a körzetes) pedig a lépcsőházzal szemben van. Tehát oly annyira körzetes, hogy bele esünk, ha kilépünk a lakásból.
Budapest, külváros.
igaz nem idén, jövőre kell beíratnom a fiam, de a körzetesbe íratom, az utcánk elején van, jó iskola is, anno én is ott tanultam.
Megyeszékhely, külváros. Ez az egy iskola van amúgy is nálunk, a többi már bent a városban v. a város másik végén.
Jövő szeptemberbe lesz aktuális.
Nálunk a körzetes olyan, mint amit az első válaszoló írt, na oda tuti nem megy a lányunk. A közelben nincs másik iskola- egyébként ez is messze van tőlünk, de ez a körzetes. 2 iskola közül meglátjuk, melyikbe veszik fel.
Budapest, peremkerület
Bp.külső kerület
Nem körzetesbe irattam.
Gödöllő, szeptemberben kezdi az elsőt a lányom.
6 általános iskola van (plusz logopédiai és kisegítő). A körzetes iskola szóba sem jöhetett a vezetőségi és tanári hozzáállás miatt. A férjem alsós osztályfőnök, így az ő sulijában választottunk főnyeremény-tanítónénit, meg persze logisztikai szempontból sem lesz hátrányos, hogy oda fog járni. Szerencsére nem kellett az átjelentett lakcímmel trükközni, csak egy kérelmet kellett leadni, hogy miért ide akarja a körzetes suli helyett, illetve a körzetesben be kellett jelenteni ugyanezt.
Ha nem lett volna ez a rálátásunk a tanítókra, akkor valszeg sporttagozatra ment volna az én régi iskolámba, mert az közelebb van, és nagyon jó hírű stb.
Budapest,9.kerület
A körzetesbe írattam,odajár a tesó is,így együtt mennek-jönnek majd .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!