Hogyan lehet a gyerek pályaválasztását kis korában közvetetten szabályozni?
ezzel csak az a baj, hogy változhat
barátnőm kisfiának eljátszottam milyen emberélet vár a lógós, iskolakerülőkre(sok munka, lyukas zokni, stb stb)
és az ellenkezőjét
váltig meggyőződött a kisfiú, hogy rengeteget fog tanulni, bla bla, nagy ember lesz, bla
most a lógások miatt kicsapták 14 évesen, másiba átvették, ahol fenyegetve van, még egy lógás, onnan is mehet..próbálkozna ezzel azzal(diákmeló talán..)de összességében véve nem halad, ninc pénze, nem gyűjt(mi anno legalább a zsebpénz érméket is, de gyyűjtöttünk a kismalacperselybe)és cigizik.
van esélye ugyan, de én már nem jósolok neki jövőt..
Nem kényszeríthetsz rá semmit, sem közvetve sem közvetlenül.
Akkor fog tanulni, akkor akar majd dolgozni, ha nem kényezteted el a végletekig (amit gondolom nem fogsz megtenni).
Ne engedj meg neki mindent, legyenek szabályok, ne kényeztesd el, hanem neveld, tanítsd, büntesd és dicsérd ha kell!
Észre fogja venni, hogy meg kell dolgozni egy dicséretért, egy csokiért, egy jogsiért, egy állásért, stb.
Az én anyám is kitalálta 5-6 éves koromba hogy mi legyek, már beleélte magát De most döbbentem rá inkább más szakmát választanék Nem merem elmondani :(
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!