Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy lehet az, hogy egy olyan...

Hogy lehet az, hogy egy olyan gyerekre aki már ír, olvas, azt mondja az óvónő, hogy még nem iskolaérett?

Figyelt kérdés
A lányom 7 éves lesz augusztusban. Egy évvel tovább maradt az oviban, mert azt mondták így jobb lesz. Most azt akarja az óvónő, hogy maradjon még egy évet, tehát 8 éves korában kezdje az iskolát, mert szerinte még nem érett rá. Teljesen nyugodt gyerek, tud már egy éve olvasni, írni, 30 alatt összead, kivon. Voltunk iskolában próbaórán, ott külön megdicsérték, hogy milyen ügyes. Lehet, hogy elfogult vagyok és én mérem fel rosszul a helyzetet, de a tények engem igazolnak, hogy olvas, ír és számol. Nevelési tanácsadóba kell mennünk. Mi lesz ott? Mit csinálnak? Nem szeretném, hogy még egy évet ovis legyen. Már nem szeret oda járni, alig várja az iskolát. Itthon is mindig kéri, hogy írjunk neki feladatokat. Miért történik ez az egész? Óvónővel beszélni nem lehet, a gyerek se szereti őt, ő se szeret minket. Egyáltalán lehet ilyet csinálni egy átlagos, egészséges gyerek esetében, hogy csak 8 éves korában kezdje a sulit?
2015. febr. 4. 20:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben azt jelenti: az iskola nem érett rá.
2015. febr. 12. 21:53
 12/12 anonim válasza:

Szerintem mehetne iskolába :) (bár, nem tudom, hogy egy 13 éves hogy tudja megíténi).... amikor én mentem elsőbe augusztusban betöltöttem a 6-ot és szeptemberben mentem iskolába. Írni alig és olvasni nem is tudtam :)

Ha még egy évet elhalaszt, unni fogjaa az iskolát. tud írni, olvasni, számolni.... a többi gyerek csak az iskolában fogja ezt mind megtanulni és ha még egy évet marad az óvodában, még többet tanul meg és még jobban fog unatkozni elsőben. Persze ez csak az én véleményem c:

2015. márc. 1. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!