Hogy lehet az, hogy egy olyan gyerekre aki már ír, olvas, azt mondja az óvónő, hogy még nem iskolaérett?
se te se az óvónő nem tarthatjátok vissza a gyereket. mivel 7 évet is betölti, csak a nevelési tanácsadón múlik. ott megvizsgálják és aszerint döntenek. hidd el, ők nem elfogultak semmilyen irányba, teljesen normális. utána, mikor behívnak majd az eredményért, elmondhatod, hogy te szeretnéd ha menne, ez is billentheti ha határon van.
egyébként nem vészes a teszt amit kitöltenek vele. soha nem hallott, borasztó kacifántos szavakat kell majd utánuk mondania, embert rajzolni, amin a testrészeket fogják pontozni (minden testrész 1 pont), nézik majd a szem-kéz koordinációját, tud-e cipőfűzőt kötni, padon végigsétál, majd megfordított padon, tudod ami nagyon vékony, azon is tud-e, ilyesmit :) de neten megtalálod a tesztet, nem tudom a nevét, de kis kutatással biztos hamar rábukkansz :)
Hívd fel a nevtant és kérj időpontot. A szülő kérésére is történhet, de az ovi is küldheti.
Amúgy én úgy tudtam, hogy ilyenkor kötelező a nevtan vizsgálat, az én lányomnak kötelező volt menni. Ő a kiscsoportot ismételte (akkor úgy láttuk jónak az ovival), középsős volt, amikor betöltötte a 6-ot. Az oviban azt mondták, hogy amikor betölti a 6-ot és még nem megy suliba, akkor kötelező a vizsgálat.
ezt a cikket rágd el. megéri, nagyon szépen le van írva, hogy mi is kéne az iskolaérettséghez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!